De NVB houdt zich bezig met alle aspecten die te maken hebben met de producten uit de bakkerijsector. Voor de aangesloten leden volgt de NVB actief de ontwikkelingen op ondermeer de onderstaande werkgebieden:
– Levensmiddelenwetgeving & Voedselveiligheid
– Voeding en gezondheid
– Verpakkingen en milieu.
Maar ook andere onderdelen van het terrein van Voeding en Gezondheid behoren tot het werkveld van de NVB.
Jaarlijks geeft de NVB opdracht om een Zoutmonitoring te doen naar de ontwikkeling van zout in brood in de Nederlandse Bakkerijbranche. Hiertoe worden industriële en ambachtelijke bakkerijen getest op de hoeveelheid zout in brood. Dit onderzoek wordt verricht naar alle soorten brood zoals die gedefinieerd zijn in het Warenwetbesluit. Deze test wordt operationeel gecoördineerd door het NBC in Wageningen. De resultaten op hoofdlijnen zijn elders op de NVB website te vinden.
Nieuws
FNLI reactie op rapport over invoering brede suikertaks
Dinsdag 14 mei stuurde het kabinet het rapport over de invoering van een brede suikertaks aan de Tweede Kamer. Volgens het rapport is deze effectief
29 mei 2024
Stoppen met roken
31 mei is het Wereld Niet Roken Dag. Veilig en Gezond in het bakkersbedrijf biedt in samenwerking met Medipro een kosteloze webinar aan om je
29 mei 2024
Definitieve Richtlijnen kruisbesmetting allergenen gepubliceerd
Zoals waarschijnlijk inmiddels bekend, werken de overheid (NVWA en VWS) en de brancheverenigingen FNLI en CBL al geruime tijd aan nieuw allergenenbeleid. Ook de NVB
25 april 2024