Whole Grain Summit – transitie naar volkorenproducten

Van 31 maart tot en met 2 april 2025 zal de 8e Internationale Whole Grain Summit plaatsvinden in Detmold, Duitsland. Doel van deze top is om de acceptatie van volkorengranen in de hele voedselketen te stimuleren. Deelname van bakkerijmedewerkers aan dit evenement is wenselijk om ontwikkeling van uitvoerbare strategieën voor een ​​brede transitie naar volkorenproducten te stimuleren.

Naast de bestaande individuele of nationale strategieën op dit gebied, zou men dit ook kunnen zien vanuit het perspectief van een bredere betrokkenheid of actieve strategie om de voedings- en gezondheidsvoordelen van onze bakkerijproducten naar voren te brengen (wat waarschijnlijk heel goed past bij de politieke agenda van de nieuwe Europese Commissie).

Door belangrijke spelers en experts samen te brengen, streeft de Whole Grain Summit ernaar om innovatieve ideeën te vinden die de beschikbare wetenschappelijke en technologische kennis vertalen naar toepassingen, waardoor de beschikbaarheid van betaalbare en smakelijke volkorenproducten in verschillende markten toeneemt en gestimuleerd wordt.

Eerdere topconferenties richtten zich op wetenschappelijk onderzoek, normen en regelgeving, en publieke sector/wetenschappelijke actie. Maar dit jaar is de prioriteit om het WAT, WAAROM en HOE van de private sector te bespreken en uitvoerbare strategieën af te leiden om een ​​brede transitie naar volkorenproducten te stimuleren.

NVB zal deze conferentie ook bezoeken. Voor meer informatie, praktische details en registratie: https://www.wholegrainsummit.com/.

Edith van Peij
kennis@nedverbak.nl