Op donderdag 19 juni organiseert NVB samen met Wageningen Food & Biobased Research (WFBR) een workshop over suikerreductie in banket, in het kader van de Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV). Drie NVB leden werken momenteel samen met WFBR om suiker in banket -specifiek in muffinbeslag en kapsel – te verlagen met behulp van suikervervangers. Kennis over suiker(reductie) in banket en learnings uit de cases worden gedeeld. Bovendien zullen de learnings uit dit project worden gebruikt ter onderbouwing voor brancheafspraken, om gezamenlijk de NAPV doelen van 2030 te behalen.
De workshop sluit goed aan bij de agenda van de NAPV netwerkregisseur (Maud Theelen), aangesteld door de overheid. In de eerste helft van 2025 staat de NAPV-categorie banket en zoetwaren (waaronder ook taart, gebak en cake vallen) op de agenda. Met het doel om samen met diverse stakeholders, zoals CBL en diverse retailers, te werken aan gezamenlijke afspraken die zorgen dat de hoeveelheid suiker, verzadigd vet en zout in zoverre wordt gereduceerd dat in 2030 de NAPV-doelen worden behaald.
Tijd: 13.30-16.30
Locatie: Wageningen Food & Biobased Research
Meld je aan via deze link.
Meer informatie over NAPV: https://www.productverbetering.nl/napv/platform
Linda van Zonsbeek
kennis@nedverbak.nl