Duurzaamheid, een thema waar niemand tegenwoordig meer omheen kan. Ook de NVB en haar leden zetten flinke stappen naar verduurzaming van de bakkerij industrie. We streven naar een verminderde CO2-uitstoot van 49% in 2030 door productieprocessen te optimaliseren.
Daarnaast is de NVB stakeholder van de Stichting Samen tegen Voedselverspilling om zo bij te dragen aan het reduceren van broodverspilling bij consumenten en reststromen te verwaarden.
En NVB onderschrijft het Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO) convenant voedingsmiddelen, om risico’s op bijvoorbeeld mensenrechtenschendingen en milieuschade te beperken en zo te werken aan verduurzaming van de productieketen.
Nieuws
Uitnodiging symposium ‘Food waste: From Excess To Enough’
Samen Tegen Voedselverspilling nodigt je uit voor het symposium “De transitie van overvloed naar genoeg”, op de campus van Wageningen Universiteit in de verspillingsvrije week
Praktijkoplossing Netcongestie
Energiehub Koekjesbakkerij Hellema Hallum In het Friese Hallum produceert bakkerij Hellema al vijf generaties koekjes. Gerrit Hellema (directeur van Hellema Hallum B.V.) zag al in
Verspillingsvrije week 2024
Afgelopen jaren zijn er natuurlijk al miljoenen nudge-stickers op broodzakken geplakt, om zo consumenten te activeren hun hele brood op te eten. Tijdens de Verspillingsvrije
Links
Brood: duurzaam alternatief
- Brood: Lekker, gezond en duurzaam
- De invloed van brood op het milieu
- Voordelen van volkoren: Duurzaamheid
Reststromen
- Monitor NVB Minder verspilling van brood en banket
- NVB tegen voedselverspilling
- Reststromen brood als circulaire grondstof
- Waardering en verspilling van brood
Energie
- Berekening mogelijkheden energiebesparing (Deb.nl)
- CO2 benchmark: verduurzaming van de industriële bakkerij
- ODE, SDE++ en level playing field bedrijfsleven
- Bakkerij Fuite beschouwt energiebesparing als een morele verplichting
Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO)