Bakkerswereld oktober 2024 – Renee en Max Pater werken aan bakkerij van de Toekomst en eigen opleidingscentrum
Forum, opinieblad VNO-NCW – Forum – Handel in Afrika -interview Renee Pater
FHI, federatie van de technologiebranche – De toekomstbestendige bakkerij; daar zien wij brood in
nbt magazine april 2024 – Amarant Bakkers vanaf nu koninklijk
nbt magazine april 2024 – Monitor NVB: Minder verspilling van brood en banket
Bakkerswereld maart 2024 –Brood speelt een belangrijke rol in de eiwittransitie
VMT februari 2024 – Directeur NVB: ‘Brood speelt belangrijke rol in eiwittransitie’
Bakkerswereld februari 2024 – Hoe kun je het suikergehalte reduceren?
Podcast Bakkerswereld/VMT – ‘Bakkerijsector moet korter op de bal zitten na grondstoffen- en energiecrisis’
nbt magazine oktober 2023 – Bakkerij Pater kiest voor Heuft en everbake
Artikel Telegraaf augustus 2023 – broodkrattendiefstal
Tijdschrift Waar&Wet augustus 2023 – Meer transparantie door wetgeving
Forum opinieblad VNO-NCW juni 2023 – Johan Pater “over het volle stroomnetwerk”
Bakkerswereld April 2023 – Intervieuw Johan Pater “Iedereen heeft recht op lekker brood”
Levensmiddelenkrant Maart 2023 – Eiwittransitie geeft brood nieuwe kansen
Distrifood Januari 2023 – Prijzen van boodschappen blijven de lucht in gaan
NBT magazine september 2022 – Bakkers betalen hoofdprijs voor graan en energie. Gastcolumn Wim Kannegieter
Distrifood oktober 2022 – Leiderschap vereist van supermarktbonzen
Distrifood oktober 2022 – Industriële bakkerijen hekelen overheid om slechte regeling energiekosten. Wim Kannegieter over waarom industriële bakkerijen de noodklok luiden.
Inshights februari 2022 – Specifieke vakopleidingen vergroten toestroom jongeren. Artikel over de toekomst van het bakkersvak.
VNONCW- Forum februari 2022 – Dit gebeurt als 1 op de 5 werknemers in quarantaine is. Artikel over de keuzes bij Het Bankethuis in Est om goed met de quarantaine regels om te gaan.
Bakkerswereld november 2021 – Wat moet brood gaan kosten? Artikel over stijgende grondstof en energieprijzen. Met commentaar Wim Kannegieter
Bakkers in Bedrijf november 2021 – Interview met Johan Pater over Duurzaamheid in de bakkerijsector in de bakkerijsector en hoe dat bij Amarant Bakkers wordt ingevuld en ingevoerd.
FoodAgribusiness november 2021 – Interview met Wim Kannegieter over de NVB en diverse actuele thema’s waar de brancheorganisatie zich in 2021 hard voor maakt. Energietransitie, Arbeidsmarkt en Imago van Brood komen ruim aan bod.
Bakkerswereld juli/augustus 2021 – Bakkracht; gerichte aandacht voor opleiden en ontwikkelen – Interview met Carla Zwierstra over het toekomstbeeld van de bakkerij en Stichting Bakkracht.
Bakkerswereld juli/augustus 2021 – Bakkerij Fuite investeert in medewerkers – Interview met Klaas Fuite over het reduceren van verspilling door de medewerker en sociale innovatie centraal te zetten.
ING Sectorinzichten – Blog over ontwikkeling in de Bakkerij. Interview met Klaas Fuite over geschiedenis en doelstelling van Bakkerij Fuite. Centraal staan korte ketens en duurzaamheid als license to operate.
Bakkerswereld april 2021 –We willen de beste bakkerij van Europa zijn – Interview met Peter van den Berg over de investeringen die Pandriks in 2020 heeft gedaan en de ambities van deze industriële bakkerij.
Bakkerswereld juli/augustus 2020 –2020 07 Begrijp jij mij wel?– Interview met Klaas Fuite van NVB lid Bakkerij Fuite uit Apeldoorn over laaggeletterdheid in de Bakkerijbranche
Bakkerswereld juni 2020 – Bakkerijbranche verliest meer dan 100 miljoen euro omzet in 2020 door corona – Interview met Wim Kannegieter en Marie-Hélène van NBOV over de impact van corona.
Bakkers in Bedrijf juni 2020 =2020 06 Bakkers in Bedrijf 125 jaar Borgesius – Interview met Jan, Frits, Ton en Janet Borgesius over het 125 jarig bestaan van het gelijknamige bakkerijconcern.
Bakkers in Bedrijf september 2019 – Nu al investeren in Energiebesparing – Interview met Wim Kannegieter over de kansen en mogelijkheden m.b.t. energiebesparing en de energietransitie.
Bakkerswereld januari 2019 – Zelf het speelveld beïnvloeden – Interview met Wim Kannegieter over de ontwikkeling van de NVB als vereniging en de herijkte Missie en Visie van de brancheorganisatie voor Industriële Bakkerijen in Nederland.
Bakkerswereld december 2018 – Bakkerij gebruikt fors minder zout – Interview met Edith van Peij over de uitkomsten van de 10e Zoutmonitoring van de NVB en de uitkomsten daarvan. De Nederlandse bakkerijsector scoort in 2018 fors onder de wettelijke zoutnorm zoals die voor brood is opgenomen in het Warenwetbesluit Meel en Brood.
Bakkerswereld oktober 2018 – 60 jarig jubileum bij Bakkerij Pater – Interview met Jan Braas naar aanleiding van zijn 60 jarig jubileum bij Bakkerij Pater in Averhorn. Braas werkt inmiddels voor de 4e generatie Pater bakkers.
Bakkerswereld juni 2018 – Maagaandeel niet-brood is onze grootste concurrent – Interview met Jan en Frits Borgesius van Goedhart en Borgesius over de ontwikkelingen bij deze bakkerij en de doelstellingen van het bedrijf naar de toekomst.
Bakkerswereld juni 2018 – Wij denken niet in kwartalen maar in generaties – Interview met Klaas Fuite over de stappen in duurzaamheid die door Bakkerij Fuite zijn en worden gemaakt. Hierin wordt met name naar de lange termijn gekeken.
NBT magazine juni 2018 – Verbeterd werkklimaat bij BACU Uden – Artikel over de verdere verbetering van het werkklimaat bij BACU Uden door de plaatsing van een adiabatisch koelsysteem. Hierdoor wordt het klimaat in de bakkerij beter beheerst en blijft de temperatuur, ook bij hoge temperaturen buiten, keurig op niveau. Daardoor blijft het prettig werken bij BACU.
Distrifood mei 2018 – Van bakkersfamilie naar een familie van bakkers – Artikel over de overgang van BorgesiusBakkersland naar Goedhart Bakkerijen en Borgesius Bakkerijen.
Bakkerswereld april 2018 – Vervolggesprekken Sectorhuis Bakkerijbranche – Artikel van de hoofdredactrice van Bakkerswereld Marijke Buijs over de stand van zaken m.b.t. het sectorhuis.
Bakkerswereld maart 2018 – Kappen met stofhappen – interview met Mark Roovers van BorgesiusBakkersland in het kader van maatregelen die vanuit de sector verplicht zijn om de kans op meelstofallergie te minimaliseren. BorgesiusBakkersland heeft hierin stappen gezet.
Bakkerswereld februari 2018- 500ste deelnemer Vitaliteitsregeling Bakkersbedrijf – Interview met dhr Voorhout. Hij is de 500ste deelnemer aan de Vitailiteitsregeling in het Bakkersbedrijf. In de CAO van het bakkersbedrijf was de eerste brancheCAO waarin deze regeling werd afgesproken tussen werknemers en werkgevers. De regeling is ontstaan in 2016 en kan zondermeer succesvol worden genoemd.
Distrifood, Data voorspellen vraag naar brood, januari 2018 – Interview met Hein Boersma, ICT manager BorgesiusBakkersland over de pilot bij een Nederlandse supermarktketen over het automatisch bestellen van brood op basis van bigdata. Brood Bestellen op basis van data.
Bedrijfsgoed, vakblad voor bedrijfshuisvesting, november 2017 –Interview met Jos den Otter (NBOV), Ton Baas (VBZ) en Wim Kannegieter (NVB) over de gezamenlijke actie om alle bakkerijlocaties in Nederland aan een Asbest Quick-scan deel te laten nemen. En om zo te komen tot een totaal inventarisatie van de bakkerijlocaties. Asbest de bakkerijen uit.
NederlandVoedselland.nl, juli 2017 – Interview met David de Bruijn en Nynke Leonards over de inspanningen van de broodsector in relatie tot zoutreductie en de openstaande actiepunten hieromtrent naar de toekomst toe. Minder zout in brood.
Bakkers in bedrijf, februari 2017 –Interview met Wim Kannegieter, directeur NVB, over de standpuntnotities die de NVB heeft geformuleerd over diverse zaken. En transparantie als speerpunt van het NVB beleid. Transparantie; speerpunt van beleid.
Bakkerswereld, januari 2017 – Intervieuw met Mark Roovers, veiligheidsdeskundige van Bakkersland, over het Meelstofbeleid bij Bakkersland. Bakkersland ziet meelstofbeheersing als noodzaak.
Financieel Dagblad, augustus 2016 – Twee Groningse broers binden de strijd aan met slecht brood. Interview met Jan Borgesius over de Nederlandse broodmarkt na de overname van Bakkersland door Borgesius.
Bakkers in bedrijf, juli 2016 – Onze standaard verder uitrollen. Interview met Jan Borgesius over de kansen die de overname van Bakkersland voor Borgesius met zich meebrengt.
Bakkerswereld, juli 2016 – Bakkerijkolos belooft beter brood – Interview met diverse mensen uit de broodbranche en enkele direct belanghebbenden over de overname van Bakkersland door Borgesius.
Dagblad van het Noorden, juni 2016 – De broodbakker van een half mljard – Interview met directeur Jan Borgesius van de gelijknamige broodbakkerij.
Bakkerswereld, juni 2016 – Industrie staat voor een serieuze uitdaging. Analyse van de industriële broodmarkt in Nederland en noodzaak tot innovaties gedreven door de consument.
Bakkerswereld, juni 2016 – Borgesius neemt Bakkersland toch over. Nieuwe grote speler op de broodmarkt Borgesius-Bakkersland.
Bakkers in Bedrijf, Februari 2015 – Interview Wim Kannegieter over de toekomst van de bakkerij “De macht ligt bij de consument“.
Bakkerswereld, December 2015 – Opening nieuwe bakkerij supermarktfirma Hoogvliet in Bleiswijk
Impressie van de feestelijke opening van de nieuwe industriële bakkerij van de supermarktfirma Hoogvliet.
Bakkers in Bedrijf, April 2015 – Verantwoording product bij grondstoffenleverancier.
Interview met Klaas Fuite, directeur van NVB lid Bakkerij Fuite, over de kwaliteit van brood en de verantwoordelijkheid hierin van de grondstoffenleverancier.
Bakkerswereld, April 2015 – Camera’s volgen bakproces continu.
Bij NVB lid Pater in Averhorn worden camera’s ingezet om de kwaliteit van het bakproces continu te monitoren. Hierdoor wordt de voedselveiligheid en de kwaliteit van het bakproces constant bewaakt.
NBT Magazine, Maart 2015 – Borgesius realiseert i.s.m. Capway een hoge capaciteit kleinbroodlijn.
NVB lid Borgesius heeft in haar vestiging in Arnhem (Bakker Veenhuis) een hoge capaciteit kleinbroodlijn gerealiseerd. Doelstelling is om het kleinbrood nog verser in de winkels van de retailer te krijgen.
Bakkerswereld, November 2014 – Duurzame bedrijven presteren beter.
NVB lid Bakkerij Van der Zee uit het Friese Garyp heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Stap voor stap wordt het bedrijf energiezuinig gemaakt. De familiebakkerij van Oege en Atze van der Zee won er vorige maand de Tour de l’Energie 2014 mee.
Bakkerswereld, September 2014 – Brood is te veel een stille kracht.
Een verslag van de afscheidsreceptie van Albert Schipper als NVB voorzitter en het seminar Brood en Gezondheid dat ter gelegenheid van dat afscheid door de NVB aan Albert Schipper werd aangeboden.
Bakkerswereld, September 2014 – Ik heb dit werk niet gedaan om herinnerd te worden.
Een interview met Albert Schipper naar aanleiding van zijn terugtreden als voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij. Een functie die hij 25 jaar heeft vervuld.
Bakkers in Bedrijf, Mei 2014 – Asbestverhaal was oud nieuws voor ons.
Een interview met Leon van Daalen, Manager Productie bij Bakkersland Waalwijk, over de industriële broodproductie in één van de vestigingen van Bakkersland.
Bakkers in Bedrijf, December 2013 – Groen Loont; Bakkerij Verbeek Brummen.
Een interview met de mensen van de biologische bakker en NVB-lid Bakkerij Verbeek uit Brummen.
EVMI, September 2013 – Retourbroodbijeenkomst Food Valley.
Is het mogelijk een convenant te sluiten om de enorme stroom brood die vooral industriële bakkerijen retour krijgen van de supermarkten te verminderen?
Bakkerswereld, Juli 2013 – Retourbrood in de herkansing.
Is het mogelijk een convenant te sluiten om de enorme stroom brood die vooral industriële bakkerijen retour krijgen van de supermarkten te verminderen?
Consudel, Juni 2013: Interview met NVB directeur Wim Kannegieter – De NVB kiest voor de as van het brood.
Gezondheid en brood zijn voor een branchevereniging van industriële broodbakkers geloofwaardiger voor het voetlicht te brengen
Columns Bakkerswereld Wim Kannegieter
- December 2024: Gezond over de finish
- November 2024: Een gemeenschappelijke taal
- Oktober 2024: Troonrede 2024 en immigratie
- September 2024: Waar is de positief-kritische Maud?
- Juni 2024: Netcongestie
- April 2024 Imago brood versterken
- Maart 2024 Brood als de grote verbinder
- Februari 2024: Eerste maand is opmaat voor het jaar
- December 2023: Nieuwe Werkelijkheid
- November 2023: Samenwerking tussen bakkers is essentieel
- Oktober 2023: Eerst verdienen, dan verdelen
- September 2023: Verkiezingen en de hemel op aarde
- Juni 2023: Energiebelasting en overheidsgraaiflatie
- April 2023: Stikstof- en CO2-reductie
- Maart 2023: Meer loon vergt meer productiviteit
- Februari 2023: Lights-out bakkerij
- November 2022: Kijk ook eens in je eigen (energie)spiegel
- Oktober 2022: Stakende bakkers?
- September 2022: De perfecte storm en de troonrede
- Augustus 2022: Terug naar normaal?
- Juni 2022: Eigen bakkerij is het beste wervingskanaal
- Mei 2022: Bakkerijsector nog aantrekkelijker
- April 2022: De perfecte storm
- Maart 2022: Eiwitten, geopolitiek en kansen NL-graan
- Februari 2022: Bakbekwaam
- December 2021: Word een Max Verstappen
- November 2021: Onrecht voor de gehele bakkerijsector
- Oktober 2021: We gaan weer los
- September 2021: Kabinetsformatie en een duurzame toekomst
- Juni 2021: De bakkerijbranche heeft meer Maud nodig
- Mei 2021: Voedselbelasting en vrijstelling belasting
- April 2021: De lange adem van Corona
- Maart 2021: Geen nieuw maar wel een sterk geluid
- Januari 2021: Een groot voorman is heengegaan
- December: 2020 Kerstdrukte en huiselijk samenzijn
- November 2020: Corona en de Feestmaand
- Oktober 2020: De tweede golf is aangekomen
- September 2020: Ambacht en industrie hebben elkaar nodig
- Juli/Augustus 2020: De eerste stappen worden gezet
- Juni 2020: Voorkomen is beter dan genezen
- April/mei 2020: Open de luiken
- Maart 2020: Dat alles mag blijven doordraaien
- Februari 2020: Voedselverspilling
- Januari 2020: Sectorhuisfantasie
- December 2019: 10 jaar NVB Zoutmonitoring
- November 2019: Wie de jeugd heeft heeft de toekomst
- Oktober 2019: Nieuwe Warenwetbesluit is een feit
- September 2019: De EU broodcampagne is succesvol
- Juli/Augustus 2019 Teun van de Keuken mist nuance
- Juni 2019: CO2 footprint en milieuvriendelijke productie
- Mei 2019: Lekker bezig die industriële Bakkers
- April 2019: Nederlandse Broodambassadeurs
- Maart 2019: Trendbreuk in broodconsumptie
- Februari 2019: The times, they are a changin’
- Januari 2019: Economische herfst?
- December 2018. Nederland gaat veranderen
- November 2018. Het goede voorbeeld
- Oktober 2018. Niet aan het gas maar los van het gas
- September 2018. Fase 2 gaat in
- Augustus 2018: Genieten van het mooie weer
- Juli 2018: Transparantie en vertrouwen
- Juni 2018: Welkom nieuwe meesters
- Mei 2018: Personeel gezocht
- April 2018: Wind en Zonne energie profijtelijk voor bakkerijbranche
- Maart 2018: Aandacht voor Grootbrood
- Februari 2018: Grenzen verleggen
- Januari 2018 Oliebollentest en fakenews
- December 2017: Regeerakkoord bouwt aan toekomst
- November 2017: Mooie stappen
- September 2017: Een goed gesprek over brood
- Augustus 2017: Volkorenbroodtest.
- Juli 2017: Samen werken is samenwerken.
- Juni 2017: Tijd voor nieuwe inspiratie.
- Mei 2017: Feiten en fabels.
- April 2017: Wij gaat boven ik.
- Maart 2017: Nieuwe CAO; Fleixbiliteit voor beide partijen.
- Maart 2017: Onzin dat je van brood dik wordt.
- Februari 2017: Brood van Robert; meer dan het kijken waard.
- Januari 2017: Kunnen Ambachtelijke Bakkers rekenen?
- December 2016: Risico-inventarisatie industrie van belang
- November 2016: Brood.net; het communicatieplatform voor brood
- Oktober 2016: The next step
- Augustus 2016: Komkommertijd bestaat niet meer
- Juli 2016: Accu opladen en Erkende Energiemaatregelen
- Juni 2016: De nieuwe werkelijkheid
- April 2016: Open de bakkerij
- Maart 2016: 12,5% uurloonverhoging en 44 extra vrije dagen per jaar
- Februari 2016: Winst voor werkgevers en werknemers
- Januari 2016: Evalueren en vooruitblikken
- December 2015: Samen werken aan vernieuwing
- November 2015: Jong geleerd, oud gedaan
- Oktober 2015: Kleine zaken, grote problemen
- September 2015: Brood wat zit daarin? 2
- Augustus 2015: Nieuwe kansen, nieuw Warenwetbesluit
- Juli 2015: 6 Procent BTW op brood is teveel.
- Mei 2015: Brood: wat zit daarin?
- April 2015: Meten is weten, gissen is missen
- April 2015: Hele keten verantwoordelijk.
- Maart 2015: Houden wij ons aan de afspraak?
- Februari 2015: Geef ons heden ons dagelijks brood
- Januari 2015: Kijken naar de toekomst…..
- December 2014: Druk? Druk? Druk?
- November 2014: Mooie verbintenis
- Oktober 2014: Anticiperen op ontwikkelingen
- September 2014: Be good and tell about it
- Augustus 2014: Het is weer voorbij…….
- Juni 2014: Nieuwe toekomst Examencentrum
- Mei 2014: Als één branche naar de toekomst
- April 2014: Samenwerking basis gezonde branche
- Maart 2014: Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst
- Februari 2014: Lekker brood bindt ons allen
- Januari 2014: Brood: Lekker, gezond en onbesproken
- December 2013: Samen op de bres voor gezond brood
- November 2013: Eurosceptici bij het grof vuil
- September 2013: Op de winkelvloer gebeurt het
- Augustus 2013: Zonnig perspectief?
- Juni 2013: Kwaliteit en onderscheid
- Mei 2013: Oog voor details
- Mei 2013; Genieten van gewone verworvenheden
- April 2013; Brood; eerlijk, natuurlijk en gezond
- Maart 2013; Verruimde winkelopeningstijde