Nieuws

Algemeen

Richtlijnen houdbaarheidsetikettering

Een coalitie van bedrijven geeft consumenten duidelijkheid over toepassing van houdbaarheidsdatums. Door explicieter op de verpakking te gaan communiceren over hoe een consument om moet gaan met de houdbaarheidsdatum, willen

Lees verder »
Leden nieuws

Workshop voedselfraude

Op dinsdag 18 juni verzorgde Aldo Rus van KTBA een workshop over voedselfraude voor NVB leden. BRC-, IFS- en FSSC normen stellen allemaal eisen aan beheersing van voedselfraude. Eerst werden

Lees verder »
Algemeen

Verantwoordingsorgaan BPF Bakkers

Werknemers in de bakkerij hebben een inspraakorgaan binnen de governance van het Bakkerspensioenfonds via het Verantwoordingsorgaan. Op dit moment zijn er een aantal vacatures in het Verantwoordingsorgaan. Aan werkgevers wordt

Lees verder »
Algemeen

Stimuleringsprogramma Energiehubs

De Nederlandse overheid heeft recent een nieuw stimuleringsprogramma voor energiehubs aangekondigd. Ook zien we op provinciaal niveau dat er ontwikkelingen zijn en worden er subsidieregelingen opengesteld. In dit nieuwsbericht lees

Lees verder »
Energie

Praktijkoplossing Netcongestie

Energiehub Koekjesbakkerij Hellema Hallum In het Friese Hallum produceert bakkerij Hellema al vijf generaties koekjes. Gerrit Hellema (directeur van Hellema Hallum B.V.) zag al in 2021 dat het stroomnet in

Lees verder »
Arbeid en Arbeidsomstandigheden

Hulp gezocht voor themacampagnes

Veilig & Gezond (NBC) en Bakkracht ontwikkelen samen 2 themacampagnes om de bakkerijsector in het licht te zetten: Een campagne gericht op instroom en behoud van de nieuwe generatie medewerkers.

Lees verder »