Eerste bakproeven met Nederlandse tarwe gestart
Ketensamenwerking ‘Gaan voor lokaal graan’ zet volgende stap Kwalitatief goed brood bakken van Nederlandse baktarwe. Dat kan en er is behoefte aan. Daarom werken twintig partijen uit de graan-, meel-
Ketensamenwerking ‘Gaan voor lokaal graan’ zet volgende stap Kwalitatief goed brood bakken van Nederlandse baktarwe. Dat kan en er is behoefte aan. Daarom werken twintig partijen uit de graan-, meel-
Week 42 Geen verslagen van de Europese Commissie Werkgroepen. Specificaties voor de additieven sorbinezuur, kaliumsorbaat en propylgallaat gewijzigd Rekening houdend met een herbeoordeling door de EFSA en door exploitanten van
Internationale bakkerijmedewerkers in de industriële bakkerij kunnen voortaan ook goed voorbereid van start op hun nieuwe werkplek. Het Introductieprogramma voor de industriële bakkerij is vanaf nu namelijk beschikbaar in het
De Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) en Samen Tegen Voedselverspilling hebben in samenwerking met Wageningen University & Research de nieuwe resultaten bekendgemaakt van de brood- en banketverspilling monitor van
Week 41 Verslagen van de Europese Commissie Werkgroepen. Ook deze zijn in de Bijlage opgenomen met arcering van de meest relevante passages. Verslag CWG Nieuwe voedingsmiddelen 11 september Verslag CWG
Heb je nog geen login voor het FNLI ledenportaal? Hier alles over hoe deze aan te vragen of activeren. Hieronder de relevante nieuwsberichten van de FNLI. Door op het gewenste
De Tamme Kastanje Community organiseert op 21 oktober een event wat specifiek gaat over de toepassingsmogelijkheden van tamme kastanje. Het meel van tamme kastanjes wordt gebruikt voor diverse delicatessen maar
Op dinsdag 8 oktober verzorgden Cyriel Ruers en Judith Jansen, advocaten bij Maverick Advocaten N.V., een online training over recalls voor bakkerijen. De deelnemende kwaliteitsmedewerkers hebben tips ontvangen over wat te doen
Er zijn vijf punten benoemd om invulling te geven aan communicatie na de oplevering van het project Bakkerszout 2.0. Lees hierover in de Bakkerszout 2.0 update van september 2024. Edith van
In deze bestuursvergadering is uitgebreid ingegaan op de volgende onderwerpen Uitkomsten Zoutmonitoring Bakkerijsector 2024, Stand van zaken splitsing CAO Bakkersbedrijf, Voorbereiding ALV November 2024, Voorbereidingen CAO onderhandelingen. De voorlopige uitkomsten van
De personele krapte in bedrijven in de Agro/Food business is groot. Daardoor wordt de noodzaak om te investering in automatisering en robotisering zeer belangrijk. Alleen dan kan de continuïteit van
Een belangrijk onderwerp in veel bakkerijen is de kwestie van Netcongestie. Iedereen kan de beperkingen benoemen. Maar er zijn ook oplossingen. In dit rapport van RVO worden een aantal oplossingen aangedragen