Volkorenbrood net zo lekker als bruinbrood
Veel Nederlanders zien volkorenbrood vooral als de gezonde optie en niet als de lekkerste optie. Recent vergelijkend smaakonderzoek van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) wijst uit dat dit onterecht is.
Veel Nederlanders zien volkorenbrood vooral als de gezonde optie en niet als de lekkerste optie. Recent vergelijkend smaakonderzoek van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) wijst uit dat dit onterecht is.
De Limburgse vlaai is officieel erkend door de Europese Unie als streekproduct via een Beschermde Geografische Aanduiding (BGA). Alleen bakkers binnen Belgisch- en Nederlands Limburg mogen de vlaai die zo
In 2022 is er vanuit Europa een nieuwe richtlijn op het gebied van digitale veiligheid aangekondigd: de NIS2. Deze richtlijn kent wettelijke verplichtingen. Voor een flink aantal bedrijven betekent dit
Wil je 2024 voortvarend beginnen? Meld je bedrijf dan aan voor het Bedrijfsontwikkelplan! Dat plan ondersteunt bakkersbedrijven concreet bij het gericht opleiden van medewerkers, zodat je bedrijf en je medewerkers
Sebastiaan Schreijen – Specialist Consumer Foods – Rabobank De energietransitie in de Nederlandse levelsmiddelenindustrie hoeft niet met een big bang. Voedingsproducenten kunnen morgen al beginnen met de eerste stappen. De
Voedingstrends die vanuit consumentenbehoeftes, economische en maatschappelijke ontwikkelingen en overheidsbeleid ontstaan, bieden kansen en uitdagingen voor de bakkerijsector. Brood heeft vele voordelen voor de gezondheid, vooral als je kijkt naar
Er is een nieuw beleid kruisbesmetting en Precautionary Allergen Labeling (PAL) vastgesteld door de minister van VWS. In het beleid zijn referentiedosissen, de status en bewoording van PAL vastgelegd. Er geldt
Woensdag 6 december organiseerde NVB en Nebafa gezamenlijk een workshop aan de slag met de CSRD. De inhoud werd verzorgd door Schuttelaar & Partners. Hierbij de slides van de presentatie,
Nu de Nutri-Score rekentool beschikbaar is (zie website https://www.nutriscorevoorbedrijven.nl/), zijn veel bakkerijen bezig met het berekenen van de Nutri-Scores voor hun producten. Uit een inventarisatie onder de leden van de
Tijdens een bijeenkomst van het cluster ‘Verspillingsvrije Brood-en Banketketen’ hebben Marjolijn Schrijnen en Joost Knüppe van het Voedingscentrum samen met de cluster-deelnemers stilgestaan bij het gedrag van de consument en
Via de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) maakt de overheid het investeren in innovatieve en milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen extra aantrekkelijk. Het budget voor de MIA\Vamil bedraagt voor 2024 in
Traditioneel wordt vanuit de NVB aan het begin van het nieuwe jaar een overzicht verstuurd naar de leden over de relevante premies die voor het nieuwe jaar zijn vastgesteld. Bijgaand