Nieuws
Centraal Planbureau:Voorzichtig economisch herstel en EMU-saldo onder 3 procent
De Nederlandse economie klimt in het kielzog van het eurogebied langzaam uit het dal, met een groei van ¾ procent dit jaar en 1¼ procent in 2015.
Omzet supers blijft groeien in februari
Na een goede eerste maand van het jaar zien supermarkten in februari de omzet teruglopen ten opzichte van vorig jaar. Alleen week 8 toonde een klein lichtpuntje.
Volkorenproducten gunstig effect op gezondheid
De afgelopen maanden is er veel negatieve en positieve media aandacht geweest voor graanproducten, waaronder brood. De negatieve hype komt onder meer door populaire dieetboeken als de Zandloper en Broodbuik.
Urgentie voor transparantie levensmiddelenindustrie: open uw fabrieksdeuren!
Geachte dames en heren, Wat is er met ons voedsel gebeurd? Een vraag vervuld van enig wantrouwen die burger en politiek in zijn greep houdt. Het is u niet ontgaan: de
Dagblad Trouw licht de onzin van diverse voedselhypes door
Goiji bessen eten tegen kanker, gluten mijden omdat je er fitter van wordt of volop aan de fruitsap om alzheimer te voorkomen. Maar hoe gezond zijn al die hypes eigenlijk?
Ondernemers: ‘CBS-cijfers zijn een goed signaal’
Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat de economie nu voor het derde kwartaal op een rij groeit. VNO-NCW en MKB-Nederland beschouwen dit als een goed signaal.
Consumentenvertrouwen neemt verder toe
Het Nederlandse consumentenvertrouwen is in februari opnieuw verbeterd. Het saldo van het percentage positieve en negatieve antwoorden staat deze maand op -10, vijf punten meer dan in januari.
Geen mensenhaar in brood
In de uitzending van de Keuringsdienst van Waarde van donderdag 6 februari wordt geïnsinueerd dat er mensenhaar in brood verwerkt is. Zo verschenen er vanochtend diverse krantenberichten vooruitlopend op de uitzending. Het betreft hier het gebruik van L-cysteïne (E920) en de afkomst daarvan. De Keuringsdienst van Waarde zegt bewijs te hebben dat enkele Chinese fabrikanten verzwijgen dat het van mensenharen gemaakt is.
Marktcijfers brood ontwikkeling 2013
Zoals elk jaar heeft het NBC ism het GfK en het Productschap (dit jaar voor de laatste keer) cijfers opgesteld over de marktverhoudingen en ontwikkeling van de broodconsumptie over 2013. Hierin is ook de verhouding industrie/ambacht in waarde en omvang meegenomen.
Consumentenvertrouwen blijft groeien
Het Nederlandse consumentenvertrouwen is in januari opnieuw verbeterd. Het saldo van het percentage positieve en negatieve antwoorden staat in november op -12, vijf punten meer dan in december. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van het CBS. Sinds juli 2013 is de stemming vrijwel onafgebroken verbeterd.
ING: Rapport Voedingsmiddelenindustrie 2013-2018
In dit rapport geeft de ING bank een benchmarkoverzicht van de stand van zaken in 4 sectoren in de levensmiddelenindustrie waaronder de brood en zoetwaren industrie. Hierbij wordt vooruitgekeken naar 2018 toe m.b.t. de kansen en mogelijkheden op het gebied van investeringen etc.