Evaluatie succesvolle broodcampagne “Brood; goed verhaal”
Eind december liep de campagne Brood, goed verhaal ten einde. De imagocampagne die meerdere jaren gevoerd werd in Nederland en België kan als succesvol worden bestempeld! Zo bleek uit de
Eind december liep de campagne Brood, goed verhaal ten einde. De imagocampagne die meerdere jaren gevoerd werd in Nederland en België kan als succesvol worden bestempeld! Zo bleek uit de
Het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf (SFB) biedt werkgevers en medewerkers in de bakkerijsector een aantal vergoedingen en bijdragen, zoals de Bijdrageregeling Beroepspraktijkvorming (BPV), de Startersbijdrage, de Bijdrage snuffelstages en de persoonlijke
Wat gaat er in 2024 allemaal veranderen op het gebied van wet- en regelgeving? Vanaf 1 januari zijn verschillende nieuwe besluiten van kracht die ook invloed hebben op werkgevers. AWVN
Net als in de afgelopen jaren zien we dat het zoutgehalte in Nederlands brood stabiel is en ruimschoots onder de wettelijke norm. Zo laat de jaarlijkse zoutmonitoring van de Nederlandse
Vanaf week 43 Via het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) ontvangen we o.a. nieuws in wet- en regelgeving op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid. NBC put hierbij uit bronnen zoals
Per 1 januari en 1 juli van elk jaar worden de bedragen in de salaristabellen aangepast volgens de Wet minimumloon (WML). De geactualiseerde salaristabellen per 1 januari 2024 zijn nu
Op maandag 27 november vond in Breda de strategische eindsessie plaats van 2 jaar campagne Brood, goed verhaal. Het Nederlands Bakkerij Centrum presenteerde (samen met Food Cabinet en B2Sense) de
Het RIVM heeft opnieuw onderzocht hoeveel jodium, natrium en kalium Nederlanders binnenkrijgen. Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders de afgelopen jaren minder jodium binnenkregen. De jodiuminname is daarmee nog net
Vanaf 1 januari 2024 zal de NVWA anders gaan handhaven op producten met de benaming ‘chocolade’, ‘chocola’ en ‘choco’. Dit betreft een wijziging in het NVWA Handboek etikettering van levensmiddelen.
Opschuiven naar een voedingspatroon met meer plantaardige en minder dierlijke eiwitten is beter voor het milieu en gezonder voor de meeste Nederlanders. Dit concludeert de Gezondheidsraad in het advies Gezonde Eiwittransitie dat
De bakkerijsector heeft een roerige anderhalf jaar achter de rug, gekenmerkt door een grondstoffen- en energiecrisis. Dat heeft flinke verschuivingen tussen ambachtelijke en industriële bakkerijen tot gevolg. Ook heeft de
De kiezer heeft gesproken op 22 november. De partij met één lid krijgt de verantwoordelijkheid over het vaasje Nederland. Toch ligt die verantwoordelijkheid over dat breekbare vaasje niet alleen bij