Nieuws

Algemeen

Wijziging THT voorlopig van de baan

De voorgenomen wijziging van de houdbaarheidsaanduiding THT naar THT plus de toevoeging  ‘vaak goed na’, of een vergelijkbare bewoording, stuitte op teveel bezwaren van de lidstaten om via een snelle

Lees verder »
Leden nieuws

NAPV-criteria aangepast aan Nutri-Score

Naar aanleiding van de invoering van Nutri-Score en behoeften van fabrikanten en koepelorganisaties zijn er een aantal aanpassingen doorgevoerd in de grenswaarden van de Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV). De nieuwe

Lees verder »
Algemeen

Nutri-Score rekentool en Q&A beschikbaar

Santé Publique heeft een nieuwe rekentool ten behoeve van het uitrekenen van de Nutri-Score gepubliceerd, evenals een aangepaste lijst met veelgestelde vragen. Deze zijn opgesteld door de internationale stuurgroep en

Lees verder »
Leden nieuws

Literatuurstudie Bakkerszout 2.0 afgerond

Schuttelaar & Partners heeft de literatuurstudie voor het project Bakkerszout 2.0 afgerond en de resultaten op 6 juli gepresenteerd. Uit wetenschappelijke studies naar zout en zoutvervangers in relatie tot gezondheid

Lees verder »
Algemeen

Rekenregels per 1 juli 2023

Per 1 juli 2023 zijn er aanpassingen in het bruto wettelijk minimumloon. Ze gelden voor uitkeringsbedragen en grondslagen op het minimumniveau. De rekenregels geven hier inzicht in: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/regelingen/2023/06/07/rekenregels-per-1-juli-2023 Arjan Kikkert

Lees verder »