Nieuws

Algemeen

Sorteer tijdig voor op nieuwe uitdagingen

Onlangs verschenen in Bakkers in Bedrijf: De levensmiddelenindustrie staat voor grote uitdagingen, zoals de wereldwijde toenemende vraag naar voedsel, de consumentbehoefte die verandert en de groeiende relevantie van duurzaamheid. Welke transities spelen er

Lees verder »
Algemeen

Kleine stapjes, grootse resultaten

De pilot Bedrijfsontwikkelplan van Stichting Bakkracht wordt ook in 2023 gratis gecontinueerd. Het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf draagt zorg voor de kosten. Lees onderstaand van wat het Borgesius Rotterdam heeft gebracht.

Lees verder »
Algemeen

Samenwerking in de regio

SOL werkt samen met vaste partners om bedrijven in beweging te brengen op de gebieden waar zij vastlopen. Zo zijn wij nauw betrokken bij de oprichting en implementatie van het

Lees verder »
Algemeen

Onderweg naar klimaatneutraal produceren

Voor voedingsbedrijven is het alle hens aan dek om klimaatneutraal te produceren Voedingsbedrijven worden geacht bij te dragen aan de Nederlandse klimaatdoelstellingen. De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) geeft aan

Lees verder »
Algemeen

Diefstal van broodkratten stevig aangepakt

Gelukkig pakt de Politie Nederland dit inmiddels goed op en zijn de eerste inbeslagnemingen een feit. De Telegraaf was ter plekke. Hopelijk volgen er snel meer arrestaties, want aan dit soort kwalijke praktijken moet

Lees verder »
Algemeen

Wijziging THT voorlopig van de baan

De voorgenomen wijziging van de houdbaarheidsaanduiding THT naar THT plus de toevoeging  ‘vaak goed na’, of een vergelijkbare bewoording, stuitte op teveel bezwaren van de lidstaten om via een snelle

Lees verder »
Leden nieuws

NAPV-criteria aangepast aan Nutri-Score

Naar aanleiding van de invoering van Nutri-Score en behoeften van fabrikanten en koepelorganisaties zijn er een aantal aanpassingen doorgevoerd in de grenswaarden van de Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV). De nieuwe

Lees verder »
Algemeen

Nutri-Score rekentool en Q&A beschikbaar

Santé Publique heeft een nieuwe rekentool ten behoeve van het uitrekenen van de Nutri-Score gepubliceerd, evenals een aangepaste lijst met veelgestelde vragen. Deze zijn opgesteld door de internationale stuurgroep en

Lees verder »
Leden nieuws

Literatuurstudie Bakkerszout 2.0 afgerond

Schuttelaar & Partners heeft de literatuurstudie voor het project Bakkerszout 2.0 afgerond en de resultaten op 6 juli gepresenteerd. Uit wetenschappelijke studies naar zout en zoutvervangers in relatie tot gezondheid

Lees verder »