
Samenwerking in de regio
SOL werkt samen met vaste partners om bedrijven in beweging te brengen op de gebieden waar zij vastlopen. Zo zijn wij nauw betrokken bij de oprichting en implementatie van het
SOL werkt samen met vaste partners om bedrijven in beweging te brengen op de gebieden waar zij vastlopen. Zo zijn wij nauw betrokken bij de oprichting en implementatie van het
Voor voedingsbedrijven is het alle hens aan dek om klimaatneutraal te produceren Voedingsbedrijven worden geacht bij te dragen aan de Nederlandse klimaatdoelstellingen. De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) geeft aan
Als ondernemer heb je genoeg redenen om energie te besparen en te verduurzamen. Allereerst draag je een steentje bij aan het behoud van onze aarde, maar een lager energieverbruik betekent
Gelukkig pakt de Politie Nederland dit inmiddels goed op en zijn de eerste inbeslagnemingen een feit. De Telegraaf was ter plekke. Hopelijk volgen er snel meer arrestaties, want aan dit soort kwalijke praktijken moet
De Europese wetgeving heeft voedselfabrikanten verplicht gesteld maatregelen te nemen om de hoeveelheid acrylamide in producten zo laag mogelijk te houden. In dit kader heeft NBC namens de bakkerijketen onderzoek
De voorgenomen wijziging van de houdbaarheidsaanduiding THT naar THT plus de toevoeging ‘vaak goed na’, of een vergelijkbare bewoording, stuitte op teveel bezwaren van de lidstaten om via een snelle
De FNLI heeft onlangs de resultaten van het op 30 juni afgeronde IMVO-convenant gepubliceerd. Met 13 deelnemers (van totaal 94) was de NVB weer goed vertegenwoordigd in de self assessment,
Naar aanleiding van de invoering van Nutri-Score en behoeften van fabrikanten en koepelorganisaties zijn er een aantal aanpassingen doorgevoerd in de grenswaarden van de Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV). De nieuwe
Santé Publique heeft een nieuwe rekentool ten behoeve van het uitrekenen van de Nutri-Score gepubliceerd, evenals een aangepaste lijst met veelgestelde vragen. Deze zijn opgesteld door de internationale stuurgroep en
Schuttelaar & Partners heeft de literatuurstudie voor het project Bakkerszout 2.0 afgerond en de resultaten op 6 juli gepresenteerd. Uit wetenschappelijke studies naar zout en zoutvervangers in relatie tot gezondheid
Tijdens het VMT Food Law Event op 6 juni presenteerde de NVWA een nuancering van het beleid voor kleurende levensmiddelen. De NVWA geeft aan dat ze voor levensmiddelen waarin geen
In de vorige nieuwsbrief kwam het VMT Food Law Event van 6 juni j.l. al ter sprake. Tijdens dit event is gesproken over o.a. de Farm to Fork strategie, duurzaamheidsclaims,