Kort verslag bestuursvergadering NVB april 2023
De april vergadering van het NVB werd door Joost Rekker geopend. Daarna droeg hij de voorzittershamer symbolisch over aan de nieuwe NVB voorzitter Ruud van Erp. In zijn openingswoord bedankt
De april vergadering van het NVB werd door Joost Rekker geopend. Daarna droeg hij de voorzittershamer symbolisch over aan de nieuwe NVB voorzitter Ruud van Erp. In zijn openingswoord bedankt
In opdracht van de NVB gaat FoodBase ook dit jaar weer een landelijke zoutmonitoring in brood uitvoeren. Het doel hiervan is om een betrouwbaar en onafhankelijk beeld van het zoutgehalte
Op 14 april a.s. gaat het project Bakkerszout 2.0 van start, met een kick-off voor de wetenschappelijke literatuurstudie, uitgevoerd door Schuttelaar & Partners. Naast de werkgroep-coördinatoren is hiervoor ook een
In april 2025 worden nieuwe examens georganiseerd om de titel Meester Boulanger of Meester Patissier te behalen. Nieuw zal zijn dat het Meesterexamen wordt losgekoppeld van de inauguratie van de
Wilt u uw werknemer ontslaan vanwege bedrijfseconomische redenen of langdurige arbeidsongeschiktheid? Vraag dan eerst een ontslagvergunning bij ons aan. Om toestemming te krijgen, moet u aantonen dat u genoeg heeft
Hierbij wil ik u informeren dat sinds gisteren de voorgenomen, geactualiseerde Erkende maatregelenlijst (EML) te vinden is op de website van RVO. De daadwerkelijke publicatie in de Staatscourant zal binnen
Minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft vandaag de lang verwachte brief met de uitwerking van ons eerdere SER MLT-advies voor de arbeidsmarkt naar de Tweede Kamer gestuurd.
Van duurzame inkoop tot zonnepanelen en van duurzaam verpakken tot het tegengaan van verspilling. Duurzaamheid is een veelgehoord begrip, maar ook veel omvattend. Steeds meer ondernemers krijgen te maken met
Nederlands brood met graan van eigen bodem, het kan. Toch gebeurt het slechts mondjesmaat door de beperkte beschikbaarheid van baktarwe uit ons land. Twintig partijen uit de graan-, meel- en
Week 1 t/m week 9 Via het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) ontvangen we o.a. nieuws in wet- en regelgeving op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid. NBC put hierbij uit
Op 12 april organiseren SER, Woord en Daad en andere maatschappelijke organisaties vanuit het IMVO Convenant Voedingsmiddelen een terugkomtraining n.a.v. de succesvolle Due Diligence Roadshow vorig jaar. In deze training gaan de
De jaarlijkse IMVO-uitvraag is weer gestart. Dit is een kans om te laten zien hoe ver de voedingsmiddelensector is met het toepassen van supply-chain due diligence. FNLI-leden krijgen via een