
Etikettering bij tekort aan zonnebloemolie
In april vorig jaar zijn er afspraken gepubliceerd over het etiketteren van levensmiddelen bij het tekort aan zonnebloemolie als gevolg van de crisis in Oekraïne. Vanaf 1 januari dit jaar
In april vorig jaar zijn er afspraken gepubliceerd over het etiketteren van levensmiddelen bij het tekort aan zonnebloemolie als gevolg van de crisis in Oekraïne. Vanaf 1 januari dit jaar
23 januari organiseert NVB een webinar over voedselverspilling. Tijdens dit webinar worden de uitkomsten uit de Monitoring Voedselresten NVB leden gepresenteerd door Wageningen Research. De Stichting Samen Tegen Voedselverspilling zal
In het gedeelde overzicht van de financiële rekenregels en premies voor 2023 is een typo geconstateerd bij de franchise bij BPF Bakkers. Dat moet zijn € 16.322 ipv € 16.332.
In toenemende mate krijgen voedingsbedrijven, zowel nationaal als internationaal, regelgeving voor verduurzaming op hun bord. Op 5 januari 2023 is de Europese Corporate Sustainability Reporting Directive, de CSRD-richtlijn, in werking getreden. Deze
Hét programma waarmee bedrijven in de levensmiddelenindustrie toekomstbestendig kunnen worden voor 2030. De foodsector is in transitie. Om relevant te blijven, moeten bedrijven en medewerkers mee in die verandering. Het
In maart vindt de aanpassing van de nachttoeslag plaats (zie artikel 69 van de CAO). Tevens vindt op dat moment een uurloonverhoging plaats van 3,4% (zie artikel 66 van de
Flits 90 | Meld u aan voor het seminar ‘Duurzaam verpakken voor de levensmiddelenindustrie’ van FNLI en WUR Flits 89 | Brexit: Deadline aanvraag Tegemoetkoming nog te maken kosten verschoven
Via het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) ontvangen we o.a. nieuws in wet- en regelgeving op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid. NBC put hierbij uit bronnen zoals SDU Waar &
In het kort Albert Heijn heeft private label fabrikanten per brief voorgesteld de administratieve lasten in het kader van de Afvalbeheerbijdrage Verpakkingen (inclusief aangifte, opgaaf en betaling) van haar over
Met enige regelmaat verschijnen berichten in de pers dat individuele bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie zijn gehackt. Dit willen we in samenwerking met VNONCW/MKB-Nederland en de overheid, zo goed mogelijk, voorkomen.
NVB is stakeholder bij de Stichting Samen tegen Voedselverspilling om zo bij te dragen aan het reduceren van broodverspilling bij consumenten en reststromen te verwaarden. Om innovaties te stimuleren heeft
De krachten in de bakkerijsector bundelen om zo actief bij te dragen aan een duurzame ontwikkeling van de ondernemingen in de Nederlandse bakkerijketen. En: er zorg voor dragen dat de