
Kort verslag van de najaars ALV
De najaars ALV NVB heeft op 10 november plaatsgevonden. Deze goed bezochte vergadering kende een officieel en een niet officieel gedeelte. Bestuurssamenstelling In het officiële gedeelte is gesproken over de
De najaars ALV NVB heeft op 10 november plaatsgevonden. Deze goed bezochte vergadering kende een officieel en een niet officieel gedeelte. Bestuurssamenstelling In het officiële gedeelte is gesproken over de
Zoals u weet wordt er steeds meer verwacht van het bedrijfsleven wat betreft IMVO/due diligence en transparantie in internationale ketens. Door meer inzicht in uw toeleverketen en de daaraan gelinkte
Stichting Questionmark heeft voor de tweede keer een landelijk vergelijkingsonderzoek uitgevoerd naar de mate waarin supermarkten hun klanten helpen in het maken van gezonde keuzes. Het onderzoek “Superlijst Gezondheid” leidt
VBZ, de branchevereniging voor koek, snoep, chocolade, zoutjes en noten, organiseert op 2 november een bijeenkomst om kennis te delen in de keten om kruisbesmetting te voorkomen en verminderen. NVB
De Europese Commissie geeft toelichting op het voorkomen van kruisbesmetting met allergenen. Zij heeft een nieuwe Mededeling gepubliceerd bij de Hygiëneverordening (nr. 852/2004). Hierin staat dat schoongemaakt moet worden na
Op 21 november organiseren NVB en Nebafa een digitale informatiesessie over de Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV) voor de bakkerij. De NAPV is dit jaar van start gegaan. Het is een
In de Consumentengids van oktober 2022 stond een artikel over verse supermarktbroodjes. De Consumentenbond constateert dat schapkaartjes in de supermarkt nog niet de juiste naamgeving bevatten. Aangezien een dergelijk bericht
Wettelijk gezien betreft bruinbrood een brede categorie producten: het aandeel volkorenmeel kan theoretisch variëren van 1 tot 99%, mits zemelen zichtbaar zijn. Vanwege de extra gezondheidswaarde van volkorengranen, maar ook
Ook in 2023 starten we in januari met de Week van het Brood. Om in heel Nederland de liefde voor brood weer aan te wakkeren. De Week van het Brood
In deze tijd van hoge energie en gasprijzen is het continu monitoren van de ovens geen overbodige luxe. Door perfecte afstelling van de ovens kan een verlaging tot 20% gerealiseerd
Nu de koudere winterperiode in aantocht is, blijkt ook Corona weer een issue te worden bij bakkerijen. Eerder is op basis van de algemene RIVM richtlijnen door de FNLI een
Op de jaarvergadering FNLI is de Monitoring levensmiddelenindustrie 2022 gepresenteerd. Deze monitoring geeft een overzicht van de ontwikkeling van onze bedrijfstak over het afgelopen jaar. Zo wordt onder andere ingegaan