Prijsstijging raakt ook industriële bakkers: ‘Wat als alles opraakt?’
Bloem, gas, folie en dozen. Sinds de oorlog in Oekraïne gaan de prijzen als een raket omhoog. Dat raakt industriële bakkerijen als die van Astrid Schelleman (Home Bake) hard. In
Bloem, gas, folie en dozen. Sinds de oorlog in Oekraïne gaan de prijzen als een raket omhoog. Dat raakt industriële bakkerijen als die van Astrid Schelleman (Home Bake) hard. In
Houdbaarheidsiconen op de verpakking kunnen consumenten helpen om minder voedsel te verspillen. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research, uitgevoerd in opdracht van het ministerie van LNV en
Na een jaar van uitstel door alle Corona perikelen vindt in 2022 toch het AIBI plaats. Dit jaar in Bled Slovenië als afsluiting van het aflopen van het voorzitterschap van
In het klimaatakkoord staat het uitgangspunt dat de huidige dominante positie van vlees als leverancier van eiwitten vervangen dient te worden door plantaardige eiwitten. In de column van Wim Kannegieter
In de laatste sector update Food deelt ING de laatste inzichten over: Impact van oorlog in Oekraïne op de voedselketen Acceptatie nodig van hogere prijzen door supermarkt en consument Europese
Ontmoet jouw toekomstige talenten op 20 april in Groningen Persbericht Wageningen –18 maart 2022. Na een succesvolle pilot in Leeuwarden afgelopen najaar vervolgt het matchmaking event FutureMakers zijn route, met
De Monitor voedselverspilling update 2009-2019 geeft inzicht in de totale hoeveelheid voedselverspilling in de hele Nederlandse voedselketen. Deze verspilling daalde in 2019 met circa 8% ten opzichte van 2018. Dit is
RIVM laat weten dat Nederlanders in 2020/2021 ongeveer 13 procent minder zout binnen kregen dan in 2006/2007. Ondanks de daling is dit nog steeds meer dan het aanbevolen maximum van
Thema van dit jaar is de eiwittransitie met de inzet op het gebruik van Nederlandse tarwe voor Nederlands brood. Minister Henk Staghouwer van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is een van
In het algemeen kan gesteld worden: als je stofwolken ziet, is de blootstelling aan meelstof te hoog. Werkzaamheden waarbij veel meelstof kan ronddwarrelen, zijn onder andere het uitstrooien van meel,
Op 13 en 14 april organiseren Mikrocentrum en Vakblad EVMI, Food Technology 2022. Tijdens het event in de Brabanthallen, komen food en hightech samen met als doel de Levensmiddelenindustrie op
Het consumentenvertrouwen in de veiligheid van voedingsmiddelen steeg in de periode 2019 tot en met 2021. Bij veel productgroepen is een stijging te zien in het vertrouwen, de productgroepen melkproducten