Verandering wetgeving m.b.t. rookruimtes
Met ingang van 1 januari 2022 is het niet langer meer toegestaan om binnen bedrijven rookruimtes te hebben. Ook afgesloten rookruimtes zijn niet langer meer toegestaan. Meer informatie treft u
Met ingang van 1 januari 2022 is het niet langer meer toegestaan om binnen bedrijven rookruimtes te hebben. Ook afgesloten rookruimtes zijn niet langer meer toegestaan. Meer informatie treft u
Twee recente corona-uitspraken = twee verse AWVN-blogs. Esther van den Bergh schrijft over de zaak waarin een werknemer tegen leidinggevenden en bedrijfsarts liegt over zijn vakantie naar een code oranje
Via Tel mee met Taal is er jaarlijks subsidie beschikbaar voor activiteiten gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid. Ook in 2021 kun je als werkgever weer subsidie aanvragen om te
De nieuwe EU-begroting voor 2021-2027, het Meerjarig Financieel Kader, is van start gegaan. Daarmee starten ook (nieuwe) Europese subsidieprogramma’s en –instrumenten, die financieringskansen voor het Nederlandse bedrijfsleven – ook voor het
Samen Tegen Voedselverspilling (STV) is in December 2018 opgericht en zet feitelijk de agenda voort van de Taskforce Circular Economy in Food, waarvan de Alliantie Verduurzaming Voedsel een belangrijk orgaan
De COVID-19-pandemie heeft stevige effecten gehad op de voedingsmiddelenindustrie tijdens de eerste zes maanden van dit jaar. Omzet, productie, export en winst zijn bij een aanzienlijk deel van de bedrijven
Heeft u uw medewerkers de Persoonlijke Gezondheidscheck (PGC) al aangeboden? Inmiddels doen ruim 1300 medewerkers uit de bakkerijsector mee met de Persoonlijke Gezondheidscheck. Ruim 800 hebben de PGC afgerond en
Op 15 december 2020 heeft het bestuur NVB haar laatste vergadering gehouden van het Coronajaar. Tijdens deze vergadering is het rapport van de AWVN Toekomst van de Bakkerijbranche uitgebreid besproken.
Nieuwe CAO Bakkersbedrijf is een feit. Het is goed te constateren dat sociale partners afspraken hebben weten te maken over arbeidsvoorwaarden in deze Corona crisistijd die rekening houden met de
De Europese Commissie heeft allergenenmanagement een wettelijke basis gegeven. Het voorkomen van kruisbesmetting met allergenen was tot nu toe niet expliciet benoemd in wetgeving. Verordening (EG) nr. 852/2004 is hierop
De verontreiniging van sesamzaad met ethyleenoxide leidt tot verscherpte invoereisen voor sesamzaad uit India. Naast de bemonstering van 20% van de zendingen op salmonella wordt er op 50% van de
FNLI heeft op 15 oktober het rapport ‘Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen door de Nederlandse Levensmiddelenindustrie: voortgang in cacao, palmolie, soja en koffie in beeld’, overhandigd aan de Tweede Kamercommissie van