CAO Bakkersbedrijf is Algemeen Verbindend verklaard
Op 30 april 2021 is aan de CAO voor het Bakkersbedrijf de AVV verklaring verleend. Dat betekent dat alle bakkerijen vallend onder de werkingssfeer van de CAO zich dienen te
Op 30 april 2021 is aan de CAO voor het Bakkersbedrijf de AVV verklaring verleend. Dat betekent dat alle bakkerijen vallend onder de werkingssfeer van de CAO zich dienen te
Onder deze titel gaat NVB directeur Wim Kannegieter nader in op de stand van zaken bij de ondernemers in de bakkerijbranche en de komende CAO onderhandelingen. De effecten van corona
De coronacrisis heeft nog steeds impact op de industriële bakkerij. De effecten zijn echter niet in elke deelsector even voelbaar. De crisis raakte dagvers bakkerijen en banketbakkerijen voor horeca en
Als opvolging van het akkoord verbetering productsamenstelling (AVP) wil de overheid een nieuw nationaal systeem voor productverbetering introduceren. Dat moet leiden tot een gezonder voedselaanbod in alle kanalen. Er is
Diverse internationale partijen hebben afspraken gemaakt over de definitie van een volkorenproduct. Een product mag als volkoren aangeduid worden als het ten minste 50% volkoren ingrediënten op basis van het
Werkgevers met een BBL leerling in dienst kunnen, bovenop de reguliere subsidie praktijkleren, extra subsidie kragen. Dit is vastgelegd in de mededeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
Maandag 7 juni 2021 is de Dag van de Duurzame Verpakking. Dit is de tweede editie van de landelijke dag en wordt georganiseerd door vier studenten van de HAS Hogeschool
Eigenaar van een bakkerij: “Wij roepen de Nederlandse overheid op om wat men met de mond belijdt, in daden te laten zien, en Nederlandse ondernemers te steunen in hun verduurzaming“ “Wij
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een Handboek Voedings- en gezondheidsclaims uitgebracht. In dat handboek is terug te vinden aan welke wettelijke verplichtingen producenten van voedingsmiddelen moeten voldoen bij
Het Whole Grain Initiative heeft onlangs feedback ingediend bij de Europese Commissie met betrekking tot de noodzaak om volkoren granen te introduceren als een gezond bestanddeel in Front-of-Pack (FOP) voedingsetiketten
Benieuwd naar de mogelijkheden van een digitale herformuleringtool voor het reduceren van suiker in voedingsmiddelen? Meldt u dan aan voor een online workshop (Engelstalig) op 22 april a.s. waarin experts
Bedrijven die aan de slag willen met innovaties voor een circulaire voedselketen kunnen gebruik maken van de voucherregeling van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling. De regeling stimuleert bedrijven om voedselverspilling