Jaarplanning 2020 EU brood campagne
Bijgaand ontvangt u het document m.b.t. de jaarplanning van de activiteiten van de EU campagne voor het derde en laatste jaar van de EU imagocampagne Brood – Goed verhaal. Inmiddels wordt hard
Bijgaand ontvangt u het document m.b.t. de jaarplanning van de activiteiten van de EU campagne voor het derde en laatste jaar van de EU imagocampagne Brood – Goed verhaal. Inmiddels wordt hard
EFSA heeft advies uitgebracht over de volksgezondheidsrisico’s als gevolg van aflatoxines in voedsel. Aflatoxinen zijn genotoxisch en aflatoxine B1 kan bij mensen leverkanker veroorzaken. Uit het onderzoek bleek dat granen
Internationale voedselontwerpwedstrijd Ecotrophelia 2020 zoekt coaches uit de levensmiddelenindustrie. Deze coaches zijn productontwikkelaars en/of marketeers met wie de studenten kunnen sparren in het proces om te komen tot een nieuw
Er is begin deze maand in diverse media aandacht geweest voor het vernieuwde Warenwetbesluit Meel en brood. De Telegraaf begon met een artikel. Ook radiozenders (Radio538, NPO 2, NPO 5,
De werkgeversorganisaties NVB en NBOV en de werknemersorganisaties FNV en CNV Vakmensen zijn trots op alle 2.000 werkgevers en 50.000 medewerkers die werkelijk alles op alles zetten om de bakkersbedrijven
De Kamer van Koophandel (KVK), MKB-Nederland en VNO-NCW zijn voor ondernemers het Coronaloket gestart. Het KVK Coronaloket geeft de laatste informatie en actueel overzicht van de Overheidsregelingen. U leest wat u kunt doen, waar u
Een omvangrijk steunpakket dat Nederlandse bedrijven en zzp’ers door de coronacrisis moet helpen. Dat presenteerden de ministers Wiebes (EZK), Koolmees (SZW) en Hoekstra (Financiën) gisteravond. De zeven maatregelen – van
Zondag 16 maart heeft het kabinet nieuwe maatregelen afgekondigd. Als lid van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) vindt de NVB het van groot belang dat het kabinet heeft aangekondigd
Wanneer we spreken over voedselverspilling in Nederland, wordt vaak naar brood verwezen. Dat is deels terecht en deels onterecht. Binnen het industriële bakkerij productieproces van brood zijn processen maximaal geoptimaliseerd
De manier waarop wij eten en drinken verandert met de dag. Daarbij verandert ook de voedselketen. De Rabobank bracht de 5 grootste trends in kaart in de wereld van food.
Wetenschappers van het Britse onderzoeksinstituut Rothamsted Research hebben ontdekt welke genen in graan verantwoordelijk zijn voor de hoeveelheid vezels in bloem. Daarmee ligt de weg open voor de ontwikkeling van een graansoort
Graag attenderen wij u op een een aantal FNLI Flitsen. Flits 2: BREXIT OVERGANGSPERIODE TOT EIND 2020 SCENARIO DAARNA ONDUIDELIJK. Flits 3: SCHRIJF U IN VOOR DE FNLI AWARD 2020!