Ontwikkelingen Nutri-Score
In november 2019 heeft staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bekend gemaakt dat hij de Nutri-Score wil invoeren als voedselkeuzelogo. Het is de bedoeling dat er een internationale organisatie
In november 2019 heeft staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bekend gemaakt dat hij de Nutri-Score wil invoeren als voedselkeuzelogo. Het is de bedoeling dat er een internationale organisatie
Het ministerie van VWS is momenteel bezig met het ontwikkelen van een nieuwe aanpak voor productverbetering. Ze is ook de invoering van Nutri-Score aan het voorbereiden. Het ministerie van VWS
Op woensdag 1 juli is het zover en treden de wijzigingen van het Warenwetbesluit Meel en brood officieel in werking. De benamingen van heel veel broden zullen veranderen. De voorbereidingen
Op naar groei van imago en broodconsumptie Meer brood op de plank! Met die intentie heeft het Nederlands Bakkerij Centrum, namens de bakkerijsector, een aanvraag bij de Europese Commissie ingediend
Op zaterdag 4 juli gaan de deuren van het Nederlands Bakkerijmuseum Hattem weer open voor het publiek. In het lekkerste museum van Gelderland bent u als vanouds welkom om u
Ondanks de Corona perikelen is de NVB werkgroep RIenE er samen met vertegenwoordigers van de vakorganisaties CNV en FNV in geslaagd om een update van de RIenE te maken. Inmiddels
Per 1 juli zal het minimumloon weer worden aangepast. Meer hierover leest u op de website van de Rijksoverheid. Als gevolg van deze aanpassingen, zullen ook de loontabellen van de
Op het eerste gezicht lijkt het rozengeur en maneschijn in de bakkerijbranche. De bakkerijen waren de gehele Coronatijd open en konden “gewoon” doorwerken en produceren. Even dieper blijkt ook hoe
U kent het wel. Er is een storing en in allerijl wordt iemand van de technische dienst gevraagd om het probleem op te lossen. De TD-er heeft niet helemaal het
De Nationale Bakkerij Academie start vanaf mei met het geven van online trainingen voor broodbakkers, banketbakkers, productiemedewerkers en verkoopmedewerkers in de bakkerij. De kosten voor deze training worden volledig gesubsidieerd door
Het coronavirus beheerst ons dagelijkse leven. Inmiddels merkt elke sector de impact van het coronavirus, al wordt niet ieder bedrijf even hard geraakt. Ook in de voedingssector zijn de gevolgen
Deze maand heeft Vindsubsidies een nieuwe white paper gepubliceerd over de actuele stand van zaken m.b.t. het aanvragen van subsidies op het gebied van investeringen in het productieproces. Daar liggen