Brood een goede keuze voor het milieu
In de voorjaars Algemene Ledenvergadering van de NVB is het onderwerp duurzaamheid uitgebreid aan de orde geweest. Naar aanleiding van die presentatie is de vraag naar voren gekomen in hoeverre
In de voorjaars Algemene Ledenvergadering van de NVB is het onderwerp duurzaamheid uitgebreid aan de orde geweest. Naar aanleiding van die presentatie is de vraag naar voren gekomen in hoeverre
In de Georganiseerd Overleg vergadering van 6 mei jongstleden hebben CNV en FNV terugkoppeling gegeven op de achterban raadpleging van de voorstellen die werkgeversorganisaties in de eerdere GO vergadering (van
NVWA meldwijzer veilig voedsel en non-food producten. In de infographic is te zien hoe het melden van afwijkingen in voedsel en non-food producten moet gaan. En welke rol de NVWA
“De sleutel voor succesvol herformuleren is begrip van de interactie tussen ingrediënten en textuurvorming.” Dat zei Martijn Noort, herformuleringsexpert bij Wageningen University & Research, tijdens die workshop Food Reformulation die
Verkeerde allergeneninformatie en verwisselingen van grondstoffen blijken ook in 2018 de grootste oorzaak van terugroepacties te zijn. Het zijn er echter niet meer dan in 2017. In 2018 publiceerde de
De NVB monitoring op acrylamidegehaltes in diverse broodsoorten is afgerond. De resultaten zijn geanalyseerd, geïnterpreteerd en verwerkt tot een advies dat is opgenomen in de ‘Werkwijzer met stappenplan: Maatregelen Acrylamide
Op 14 mei wordt het Duits-Nederlands Showcase Event in het Akoesticum, Nieuwe Kazernelaan 4, Ede (inloop 09.00 uur, start 09.30 uur) georganiseerd. Thema: Industrie 4.0 in de Nederlandse en Duitse
Gratis ontwikkeladvies voor vijfenveertigplussers. Aan medewerkers die ouder zijn dan 45 jaar geeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op dit moment kosteloos de mogelijkheid om een persoonlijk ontwikkeladvies
Sinds vorig jaar organiseert Bureau Veilig en Gezond informatiebijeenkomsten voor medewerkers uit de bakkerijsector die binnenkort 60 jaar worden. Tijdens deze bijeenkomsten worden zij geïnformeerd over de ins en outs
Dinsdag 16 april heeft de NVB een workshop georganiseerd die in het kader van het pensioen in het bakkersbedrijf stond. De belangstelling voor deze workshop was dusdanig groot dat er
‘Meer inzet van robotisering en data-technologie maakt de voedingsindustrie veiliger, aantrekkelijker en concurrerender’, aldus het ING-rapport ‘Foodtech: Technologie in de voedingsindustrie’. Sector Banker Food & Agri Ceel Elemans licht een
Vanaf 1 juli 2019 is de ‘Informatieplicht Energiebesparing’ van kracht, als onderdeel van de Wet milieubeheer (Wm). Zoals al eerder gecommuniceerd, zijn bedrijven volgens deze wet verplicht energiebesparende maatregelen (EML)