Nieuws

Leden nieuws

Interessante publicaties

  • Overview about important food trends in Health and Wellness – samengesteld door AIBI, de Europese branchevereniging voor de industriële bakkerij
  • Cereal Science Events Calendar – February 2019
Lees verder »
Product en Proces

Workshop Productherformulering voor de bakkerij- en zoetwarenbranche

Op donderdag 4 april organiseert Wageningen Food & Biobased Research (WFBR) een workshop over het herformuleren van bakkerijproducten en zoetwaren. De focus ligt op de fysische eigenschappen en de rol van (vervangende) ingrediënten, om van daaruit te komen tot technische oplossingen van de verlaging van suiker, zout en vet. En zo uw producten gezonder te maken.

Lees verder »
Algemeen

Subsidieregeling praktijkleren verlengd tot 2023

De subsidieregeling praktijkleren wordt verlengd tot 2023. De subsidie praktijkleren is een tegemoetkoming voor de kosten die een werkgever maakt voor de begeleiding van een deelnemer (o.a. mbo bbl). Per bbl leerling kunt u maximaal €2.500,- subsidie ontvangen per schooljaar.

Lees verder »
Leden nieuws

Reclamecode voor Voedingsmiddelen aangepast

Per 1 februari 2019 is de aangepaste Reclamecode voor Voedingsmiddelen(RvV) in werking getreden. De kern van de wijziging is dat het voor producten die niet voldoen aan de voedingskundige criteria, niet meer is toegestaan om kinderidolen (licensed media characters) gericht op kinderen tot 13 jaar op verpakkingen en/of Point-of-sale materiaal te gebruiken. Licensed media characters gericht op kinderen tot 7 jaar mogen überhaupt niet meer worden toegepast.

Lees verder »
Leden nieuws

FNLI Flitsen

Graag attenderen wij u in deze nieuwsbrief op een aantal FNLI Flitsen. De volgende FNLI Flitsen kunt u op het ledengedeelte van de NVB website vinden:
• Richtlijn oneerlijke handelspraktijken biedt bescherming aan bedrijven tot 350 miljoen omzet | Flits 58
• Analyse akkoord Klimaatakkoord | Flits 3
• Reclamecode voor levensmiddelen aangepast | Flits 4

Lees verder »
Voeding en Gezondheid

Resultaten topsectorproject Satiety

In de afgelopen jaren is de bakkerijbranche steeds meer te weten gekomen over de gezondheidsaspecten van brood. Bijvoorbeeld over de positieve effecten op de gezondheid door het eten van volkorentarwegranen. De Europese voedings- en gezondheidsclaim wetgeving staat echter niet toe dat deze vermeende gezondheidsvoordelen op productniveau worden gecommuniceerd.

Lees verder »