Nieuws

Product en Proces

Uitnodiging Seminar Bakery Innovations

Op donderdagmiddag 28 maart 2019 organiseert Snick EuroIngredients NV samen met Goodmills Innovation een seminar voor de industriële bakkerijsector. De insteek is een innovatieve stuifarme strooibloem van Goodmills Innovation. 

Lees verder »
Markt en Ondernemerschap

Steeds meer brood wordt buitenshuis gegeten

De totale broodconsumptie in Nederland is in 2018 met minder dan 1% gedaald. Dit is significant anders dan de afgelopen jaren waarin een jaarlijkse daling van circa 3% te zien was. Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) is verheugd met deze positieve trend en komt met een verklaring. 

 

Lees verder »
Leden nieuws

AWVN Checklist Duurzame inzetbaarheid

De AWVN heeft een checklist duurzame inzetbaarheid opgesteld. Met deze checklist kunt u meer uit uw duurzaamheidsbudget halen. Eén op de drie Nederlandse werknemers heeft de beschikking over een eigen keuzebudget. Steeds meer bedrijfstakken maken in hun cao een of meerdere afspraken over duurzame inzetbaarheid. Zo ook de bakkerijbranche De vraag is echter, werkt zo’n afspraak? Gaan medewerkers er daadwerkelijk mee aan de slag, of kan het beter? AWVN heeft een checklist van 11 punten gemaakt mét handige tips om uw organisatie snel op weg te helpen.

Lees verder »
Arbeid en Arbeidsomstandigheden

Drie cao-loontabellen aangepast aan minimumloon

Een drietal cao-loontabellen worden aangepast aan de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag per 1 januari 2019. Dit omdat anders het minimumloon hoger zou zijn als de schaallonen in de cao van het Bakkersbedrijf. Door deze aanpassing zijn betreffende schaallonen dus gelijk aan het minimumloon.

Lees verder »
Algemeen

NVB en het nieuwe jaar

2018 was voor de NVB een mooi jaar. In januari konden Boboli en De Paauw als nieuwe leden van de NVB worden verwelkomd. En voor het nieuwe jaar staan wederom twee nieuwe leden te trappelen van ongeduld om zich bij de NVB aan te sluiten. Pitabakkerij Caïro en Mexma Food zullen zich vanaf 1 januari 2019 bij de NVB aansluiten. De NVB heeft in totaal nu 37 lid ondernemingen met gezamenlijk 70 vestigingen. Deze vestigingen vertegenwoordigen meer dan 90% van de Nederlandse industriële Bakkerijbranche.

Lees verder »
Leden nieuws

Stand van zaken Sectorhuis

In de najaars ALV hebben de aanwezige leden een korte update gekregen van de stand van zaken m.b.t. het Brood en Bankethuis. Sinds dat moment zijn er door het bestuur een aantal stappen genomen die vermeldenswaard zijn.

Lees verder »
Arbeid en Arbeidsomstandigheden

Stand van zaken voorbereidingen cao onderhandelingen

In het najaar hebben de eerste voorbereidende gesprekken plaatsgevonden met sociale partners over een nieuwe cao. De looptijd van de huidige cao reikt immers tot en met Q1 2019.
De vakorganisaties CNV en FNV zijn gelijkgestemd t.a.v. een proces naar een nieuwe cao.

Lees verder »
Arbeid en Arbeidsomstandigheden

Compensatie transitievergoeding bij langdurige arbeidsongeschiktheid

De Tweede en Eerste Kamer hebben deze zomer ingestemd met het wetsvoorstel dat werkgevers recht geeft op compensatie van de transitievergoeding bij ontslag na langdurige arbeidsongeschiktheid. Hoewel de wet nog moet worden gepubliceerd in de Staatscourant, kunnen werkgevers waarschijnlijk per 1 april 2020 een compensatie aanvragen. Ze krijgen hiermee definitief het geld van de transitievergoeding terug die zij na twee jaar ziekte aan een werknemer moeten betalen.

Lees verder »
Leden nieuws

Wijzigingen transitievergoeding 2019

De hoogte van de maximale transitievergoeding wordt per 1 januari 2019 weer aangepast aan de ontwikkeling van de contractlonen, zoals deze voor het betrokken jaar is geraamd. Het maximum voor de transitievergoeding bedraagt komend jaar € 81.000. Als werkgever betaalt u deze vergoeding als een dienstverband minstens twee jaar heeft geduurd en op uw initiatief eindigt.

Lees verder »
Leden nieuws

IMVO Convenant Voedingsmiddelen

FNLI heeft afgelopen zomer het IMVO Convenant Voedingsmiddelen en de daarin geformuleerde ambities rondom Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO) ondertekend. Binnen vijf jaar moeten de FNLI leden aan IMVO-risicomanagement doen. Daarnaast zijn afspraken gemaakt over het, samen met bedrijven, uitvoeren van concrete projecten voor verduurzaming van de sector.

Lees verder »