Nieuws

Leden nieuws

Premiehoogte PAWW – reparatie 3e WW jaar

Eerder bent u geïnformeerd over de start van de verzekering van het 3e WW-jaar zoals dat door de vakorganisaties is gewenst in de eerdere cao onderhandelingen. Dit gaat op een nader te bepalen tijdstip in. Inmiddels zijn diverse leden reeds bezig met hun salaris verwerkers om e.e.a. door te voeren. Daarbij komt natuurlijk ook de hoogte van de premie naar voren. In het cao overleg is afgesproken dat dit een werknemersverzekering is die voor 100% door werknemers betaald gaat worden. 

Lees verder »
Markt en Ondernemerschap

Meer duurzame energie in najaarsronde SDE+

De najaarsronde voor de subsidieregeling SDE+ stevent af op meer duurzame energie dan ooit. Er zijn bijna zesduizend aanvragen voor energieprojecten ingediend, die gezamenlijk goed zijn voor een jaarproductie van 35,1 petajoule. De verwachting is dat na beoordeling van de aanvragen de energieopbrengst van deze SDE+-ronde eerdere rondes kan overtreffen. Dat betekent dat er voor hetzelfde budget steeds meer duurzame energie kan worden opgewekt.

Lees verder »

CO2 uitstoot Industriële bakkerijbranche Nederland

De FNLI heeft het onderzoeksbureau De Gemeynt opdracht gegeven om een Klimaatplan te schrijven voor de levensmiddelenindustrie. Dat rapport is medio dit jaar uitgekomen en geeft een overzicht van de situatie rond de klimaatontwikkelingen en de rol die deze sector daarin speelt.

Lees verder »
Voeding en Gezondheid

Het goede voorbeeld – Zoutmonitor 2018

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de NVB in november 2018 zijn de uitkomsten van de NVB Zoutmonitoring 2018 gedeeld met de leden. Duidelijk komt naar voren dat de industriële bakkerijbranche op een goede wijze invulling geeft aan de wettelijke eis van 1,8% zout in brood.

Lees verder »
Arbeid en Arbeidsomstandigheden

Bakkerijsector repareert kortere WW duur

Sociale partners in de bakkerijbranche zijn tot overeenstemming gekomen om het 3e jaar WW te regelen. Eerder is door het Sociaal Akkoord afgesproken dat de WW nog maximaal 2 jaar zou mogen duren. Vanuit werknemersorganisaties in de bakkerijbranche bestond reeds enkele jaren de wens om het 3e WW jaar te repareren via een werknemersverzekering. 

Lees verder »
Leden nieuws

FNLI: uitdagingen voor industrie in Klimaat- en Energieakkoord

FNLI heeft afgelopen half jaar deelgenomen aan de ontwikkeling van de krijtlijnen voor een Nederlands Klimaat-en Energieakkoord. FNLI schetst in een noitite een beeld van de uitdagingen waar de Voedings- en Genotsmiddelen Industrie voor staat en doet een voorstel hoe de KNLI de industrie optimaal kan ondersteunene in de klimaatopgave.

Lees verder »
Leden nieuws

NVWA handhaving zout

Momenteel vindt er handhaving van de NVWA plaats op het zoutgehalte in brood. NVB vindt het goed dat er controle plaatstvindt. Vorig jaar hebben wij in een gesprek met het ministerie van VWS aangedrongen op handhaving van zout in brood. Wij zijn content te vernemen dat aan deze oproep gehoor is gegeven. NVWA lijkt tevens te kijken naar het droge stof gehalte van broden.

Lees verder »

FNLI Monitor Levensmiddelenindustrie 2018

Op het jaarlijkse FNLI bijeenkomst is nader ingegaan op de ontwikkeling van de Levensmiddelenindustrie in Nederland over het afgelopen jaar. Tijdens die bijeenkomst is door Barbara Baarsma (hoogleraar economie aan de UvA en directeur Kennisontwikkeling Rabobank) nader ingegaan op de samenhang tussen economische groei en arbeidsproductiviteit.

Lees verder »