Nieuws

Markt en Ondernemerschap

Het Nationaal Preventieakkoord is ondertekend

Het Nationaal Preventieakkoord is officieel ondertekend door FNLI-directeur Marian Geluk. In het bijzijn van Paul Blokhuis, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) sloten meer dan 50 partijen het Akkoord met als doel overgewicht, roken en problematisch alcoholgebruik tegen te gaan. Het is de ambitie van het Nationaal Preventieakkoord om een daling te bereiken in het aandeel mensen met overgewicht tot het niveau van 1996. Partijen zetten zich in om de omgeving gezonder te maken en om kinderen meer te laten bewegen.

Lees verder »
Leden nieuws

Kort verslag Algemene Ledenvergadering NVB

Op dinsdag 13 november heeft de najaars ALV van NVB plaatsgevonden in Houten. In aanwezigheid van 27 vertegenwoordigers van de Industriële Bakkerijbranche werd in het eerste gedeelte aandacht gegeven aan de bestuurlijke agendapunten. De bestuursleden Johan Pater (vice-voorzitter) en Sjoerd Jellema (penningmeester) werden met algemene stemmen herkozen voor een periode van 3 jaar. Verder werden ondermeer de contributieregeling en de begroting voor 2019 vastgesteld.

Lees verder »
Leden nieuws

Marktontwikkelingen ontbijt assortiment

In Foodmagazine van september jongstleden stond een interessant artikel over de marktontwikkelingen in het ontbijt segment binnen het supermarktkanaal. Dit geeft een mooi actueel inzicht in het ontbijtsegment en is een prima aanvulling op de GfK presentatie die tijdens de ALV van de NVB op 13 november is gegeven.

Lees verder »
Leden nieuws

Premiehoogte PAWW – reparatie 3e WW jaar

Eerder bent u geïnformeerd over de start van de verzekering van het 3e WW-jaar zoals dat door de vakorganisaties is gewenst in de eerdere cao onderhandelingen. Dit gaat op een nader te bepalen tijdstip in. Inmiddels zijn diverse leden reeds bezig met hun salaris verwerkers om e.e.a. door te voeren. Daarbij komt natuurlijk ook de hoogte van de premie naar voren. In het cao overleg is afgesproken dat dit een werknemersverzekering is die voor 100% door werknemers betaald gaat worden. 

Lees verder »
Markt en Ondernemerschap

Meer duurzame energie in najaarsronde SDE+

De najaarsronde voor de subsidieregeling SDE+ stevent af op meer duurzame energie dan ooit. Er zijn bijna zesduizend aanvragen voor energieprojecten ingediend, die gezamenlijk goed zijn voor een jaarproductie van 35,1 petajoule. De verwachting is dat na beoordeling van de aanvragen de energieopbrengst van deze SDE+-ronde eerdere rondes kan overtreffen. Dat betekent dat er voor hetzelfde budget steeds meer duurzame energie kan worden opgewekt.

Lees verder »

CO2 uitstoot Industriële bakkerijbranche Nederland

De FNLI heeft het onderzoeksbureau De Gemeynt opdracht gegeven om een Klimaatplan te schrijven voor de levensmiddelenindustrie. Dat rapport is medio dit jaar uitgekomen en geeft een overzicht van de situatie rond de klimaatontwikkelingen en de rol die deze sector daarin speelt.

Lees verder »
Voeding en Gezondheid

Het goede voorbeeld – Zoutmonitor 2018

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de NVB in november 2018 zijn de uitkomsten van de NVB Zoutmonitoring 2018 gedeeld met de leden. Duidelijk komt naar voren dat de industriële bakkerijbranche op een goede wijze invulling geeft aan de wettelijke eis van 1,8% zout in brood.

Lees verder »