Nieuws

Markt en Ondernemerschap

Subsidiemogelijkheden praktijkleren Levensmiddelenindustrie

Hoe halen we het beste uit onze mensen om als organisatie gezond en succesvol te groeien? Dat is in een notendop sociale innovatie. De SOL adviseert ondernemers op het gebied van organisatie en cultuurveranderingen door praktische op maat gemaakte oplossingen. Bekijk hier welke subsidiemogelijkheden er voor u zijn.

Lees verder »
Leden nieuws

Model privacyverklaring helpt werkgever bij AVG

Sinds het eind van deze maand is het dan toch zover gekomen: de nieuwe privacywetgeving, de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), is van kracht geworden. Deze nieuwe regeling zorgt onder meer voor versterking van de rechten van personen van wie gegevens worden verwerkt. Tegelijkertijd brengt de AVG extra verplichtingen met zich mee voor organisaties die persoonsgegevens verwerken, onder andere werkgevers.

Lees verder »
Leden nieuws

Uitkomsten Asbest Quickscan Bakkerij en Zoetwaren branche

Het integrale onderzoek dat door SGS in de Bakkerij- en Zoetwarenbranche is uitgevoerd, nadert zijn einde. Inmiddels is het overgrote gedeelte van beide branches integraal gecheckt via de Quick scan op de aan/afwezigheid van asbest in ovens en gebouwen. In totaal zijn iets meer dan 2.000 locaties onderzocht.

Lees verder »
Leden nieuws

Kort verslag van de voorjaars ALV NVB 2018

Onder hele mooie weersomstandigheden heeft op 15 mei jongstleden de voorjaarsALV van de NVB plaatsgevonden. Deze ALV vond plaats op het schitterende complex van de Golf en Countryclub De Goyer te Eemnes. Door de organisatie van de ALV was een mooi programma opgesteld waarbij zowel voldoende ruimte was voor inspanning (ALV en een externe spreker) als voor de innerlijke mens (goede lunch) en ontspanning (de eerste NVB golfwedstrijd en het NVB golfklasje).

Lees verder »
Arbeid en Arbeidsomstandigheden

Personeel gezocht

De economie draait op volle toeren. Het aantal vaste werkplekken nam in 2017 toe en het aantal flexcontracten daalt. Toch ontstaat er ook her en der krapte. 

Lees verder »
Leden nieuws

FNLI Flitsen en oproep

Graag attenderen wij u in deze nieuwsbrief op een aantal FNLI Flitsen. De volgende FNLI Flitsen kunt u op het ledengedeelte van de NVB website vinden:

  • Nieuwsbrief 3 | Bas Alblas nieuwe bestuursvoorzitter | Brexit-bijeenkomst | R&D projecten TKI 
  • Meld u aan voor FutureProef: Week van de Levensmiddelenindustrie 2018! | Flits 10
  • Wetgeving betalingstermijnen mist gewenste effect | Flits 11
  • Brussel lanceert wetsvoorstel oneerlijke handelspraktijken | Flits 12
  • Terugblik Brexit-bijeenkomst | Flits 13
  • Uitnodiging: AgroFood Klimaatbijeenkomst op 18 mei 9.30 – 15.00 uur | Flits 14
Lees verder »
Voeding en Gezondheid

Tiende landelijke zoutmonitoring van start

In opdracht van de NVB gaat NBC de tiende landelijke zoutmonitoring in brood uitvoeren. Naast grootbrood zal dit jaar ook een groot deel kleinbrood meegenomen worden in de zoutmonitoring. Door toename van de NVB-leden zien we meer verscheidenheid in het broodassortiment. Daarnaast vallen vanaf oktober 2018 meerdere dagelijks gegeten broodsoorten onder de zoutnorm zoals geformuleerd in het Warenwetbesluit (breekbrood, pita’s, focaccia’s, stokbrood etc.).

Lees verder »
Leden nieuws

Beloningsmonitor AWVN

De arbeidsmarkt is zich aan het verkrappen. Ook de bakkerijsector maakt dit in steeds sterkere mate mee. Daarom is het van groot belang om te weten wat de markt in het algemeen doet qua functiebeloningen en ook wat er in de sector per functie wordt verloond.

Lees verder »