Nieuws

Bakkerijsector maakt afspraken over 3e WW-/WGA-jaar

De WW- en WGA-uitkeringen zijn aangepast. Wat betekent dit voor werknemers en werkgevers? Wordt een werknemer na 1 januari 2016 werkloos of langdurig ziek en werkt hij/zij langer dan 10 jaar? Dan is de duur van WW- of WGA-uitkering verkort. Dit heeft mogelijk financiële gevolgen, doordat de werknemer minder lang een WW- of WGA-uitkering ontvangt. Om dit op te vangen is de PAWW ontwikkeld door de sociale partners: de Private aanvulling WW en WGA.

Lees verder »
Arbeid en Arbeidsomstandigheden

Populaire versie CAO Bakkersbedrijf Algemeen Verbindend verklaard

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft op 15 oktober 2018 besloten de qua tekst gemoderniseerde cao-artikelen van de CAO Bakkersbedrijf die loopt van  01-10-2016 t/m 31-03-2019 per 19 oktober 2018 algemeen verbindend te verklaren. Deze tekst, die ook bindend is voor ongeorganiseerde werkgevers, is te raadplegen via onderstaande link:

Staatscourant – 18 oktober 2018

Lees verder »
Product en Proces

Niet aan het gas maar los van het gas

Energietransitie is inmiddels een bekend woord. Ook de bakkerijsector heeft een uitdaging om in 2030 de CO2 uitstoot met 49-50% te verlagen ten opzichte van 1990. Tot op heden is dat slechts 13% van gerealiseerd. Er liggen dus nog volop uitdagingen. In zijn maandelijkse column gaat NVB directeur Wim Kannegieter nader op deze uitdaging in. 

Lees verder »
Arbeid en Arbeidsomstandigheden

60 jarig jubileum Bakkerij Pater

Een bijzondere gebeurtenis in Averhorn. Jan Braas is 60 jaar werkzaam bij Bakkerij Pater in Averhorn. Reden voor Bakkerswereld om hier uitgebreid aandacht aan te schenken.

Lees verder »
Algemeen

Bakkerpedia.nl passeert grens van 1000 gebruikers

Bakkerspedia heeft in augustus een mijlpaal bereikt: de grens van 1000 geregistreerde gebruikers is gepasseerd. Bakkerspedia is de eigentijdse en interactieve databank van de bakkerij waar vaktechnische kennis in de vorm van vraag-en-antwoord-artikelen kan worden gehaald, gebracht en gedeeld.

Lees verder »