Nieuws

Markt en Ondernemerschap

Ontwikkelen: 1 + 1 = 3

Goede medewerkers zijn in de huidige arbeidsmarkt lastig te vinden en soms ook moeilijk te behouden. Voor de bedrijfsvoering is het van cruciaal belang dat medewerkers meegroeien met de ontwikkelingen in de bakkerij.

Lees verder »
Leden nieuws

Quickscan AWVN sociale plannen

AWVN IS de werkgeversorganisatie van Nederland. NVB is hier ook bij aangesloten. Door de grote dekking van bedrijven heeft AWVN een groot aantal hulpmiddelen om de leden (en dus ook de NVB leden van dienst te zijn. Een daarvan is de quickscan sociale plannen.

Lees verder »
Leden nieuws

Belangrijkste afspraken loondoorbetaling bij ziekte op een rij

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid namens het kabinet met MKB-Nederland, VNO-NCW, LTO Nederland en het Verbond van Verzekeraars. De afspraken zijn op donderdag 20 december 2018 gepresenteerd. Een groot deel van de maatregelen wordt vastgelegd in wet- en regelgeving. Deze worden door minister Koolmees van SZW beschreven in een brief aan de Tweede Kamer. Ook zijn er twee convenanten gesloten.

Lees verder »
Leden nieuws

Jaarplan NVWA 2019: voedselveiligheid eerste prioriteit

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) besteedt in 2019 52% van de beschikbare toezichtscapaciteit aan het onderwerp voedselveiligheid. Dat staat in het jaarplan 2019 van de NVWA dat vandaag door de ministers van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en voor Medische Zorg en Sport (MZS) aan de Tweede Kamer is aangeboden.

Lees verder »
Product en Proces

Uitnodiging Seminar Bakery Innovations

Op donderdagmiddag 28 maart 2019 organiseert Snick EuroIngredients NV samen met Goodmills Innovation een seminar voor de industriële bakkerijsector. De insteek is een innovatieve stuifarme strooibloem van Goodmills Innovation. 

Lees verder »
Markt en Ondernemerschap

Steeds meer brood wordt buitenshuis gegeten

De totale broodconsumptie in Nederland is in 2018 met minder dan 1% gedaald. Dit is significant anders dan de afgelopen jaren waarin een jaarlijkse daling van circa 3% te zien was. Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) is verheugd met deze positieve trend en komt met een verklaring. 

 

Lees verder »
Arbeid en Arbeidsomstandigheden

Drie cao-loontabellen aangepast aan minimumloon

Een drietal cao-loontabellen worden aangepast aan de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag per 1 januari 2019. Dit omdat anders het minimumloon hoger zou zijn als de schaallonen in de cao van het Bakkersbedrijf. Door deze aanpassing zijn betreffende schaallonen dus gelijk aan het minimumloon.

Lees verder »
Algemeen

NVB en het nieuwe jaar

2018 was voor de NVB een mooi jaar. In januari konden Boboli en De Paauw als nieuwe leden van de NVB worden verwelkomd. En voor het nieuwe jaar staan wederom twee nieuwe leden te trappelen van ongeduld om zich bij de NVB aan te sluiten. Pitabakkerij Caïro en Mexma Food zullen zich vanaf 1 januari 2019 bij de NVB aansluiten. De NVB heeft in totaal nu 37 lid ondernemingen met gezamenlijk 70 vestigingen. Deze vestigingen vertegenwoordigen meer dan 90% van de Nederlandse industriële Bakkerijbranche.

Lees verder »
Leden nieuws

Stand van zaken Sectorhuis

In de najaars ALV hebben de aanwezige leden een korte update gekregen van de stand van zaken m.b.t. het Brood en Bankethuis. Sinds dat moment zijn er door het bestuur een aantal stappen genomen die vermeldenswaard zijn.

Lees verder »
Arbeid en Arbeidsomstandigheden

Stand van zaken voorbereidingen cao onderhandelingen

In het najaar hebben de eerste voorbereidende gesprekken plaatsgevonden met sociale partners over een nieuwe cao. De looptijd van de huidige cao reikt immers tot en met Q1 2019.
De vakorganisaties CNV en FNV zijn gelijkgestemd t.a.v. een proces naar een nieuwe cao.

Lees verder »