Nieuws

Leden nieuws

Campagne Brood. Goed verhaal. van start

Deze week is de campagne Brood. Goed verhaal. van start gegaan. De campagne die ook in België loopt heeft tot doel  om de daling van het volume van brood te stoppen. Ook u kunt aanlsuiten bij deze campagne. Er zijn diverse mogelijkheden. Het Nederlands Bakkerij Centrum heeft daarom eerder factsheet gemaakt die wij met u hebben gedeeld. Via onderstaande link komt u op de downloadpagina waar u de beschikbare middelen kunt bekijken en downloaden.

Lees verder »
Leden nieuws

Verslag bestuursvergadering maart 2018

In de maartvergadering van het NVB bestuur is uitgebreid gesproken over de ontwikkelingen op het gebied van voorbereidingen voor en gesprekken over het mogelijk te vormen Brood en Banket Huis. Dit sectorhuis heeft tot doel om de gezamenlijke belangen van de gehele bakkerij nog beter te behartigen en het positieve verhaal van brood bij de 17,2 miljoen Nederlanders voor het voetlicht te werpen. 

Lees verder »
Markt en Ondernemerschap

Aftrap omvangrijke campagne ‘Brood. Goed verhaal.’

Ode aan brood laat consument brood weer beleven

Wageningen, 26 maart 2018 – Al eeuwenlang heeft brood een prominente plek in onze Westerse eetcultuur. In ons land wordt er jaarlijks een flinke hoeveelheid brood geconsumeerd. ‘Brood. Goed verhaal.’ is een meerjarenprogramma, dat brood tot de verbeelding laat spreken. Bovendien vertelt de campagne het eerlijke verhaal over brood aan consumenten.

De Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) is samen met de NVOB en NEBAFA en hun Belgische zusterorganisaties mede financier van deze campagne die van 2018 tot en met 202 zal lopen. 

Lees verder »
Leden nieuws

FNLI Flitsen en oproep

Graag attenderen wij u in deze nieuwsbrief op een aantal FNLI Flitsen. De volgende FNLI Flitsen kunt u op het ledengedeelte van de NVB website vinden :

  • Flits 3 | Nieuw Klimaat- en Energieakkoord
  • Flits 4 | Uitnodiging 15 maart: bedrijfsbezoek bij Quality Circular Polymers
  • Flits 5 | Mogelijk illegaal gebruik additief in kaas in EU
Lees verder »

Interessante publicaties

  • Uitnodiging Themadag Granen 7 maart 2018 , georganiseerd door de Brancheorganisatie Akkerbouw in samenwerking met Het Koninklijke Comité van Graanhandelaren.
  • Cereal Science Events Kalender-Februari 2018 
  • FEDIMA and AIBI uitnodiging voor een symposium over Bread Promotion Activities in Europe op 18 April 2018 in Brussel.
Lees verder »
Product en Proces

Vanaf 12 augustus verbod op calciumsorbaat E203

Het conserveermiddel calciumsorbaat (E203) mag vanaf 12 augustus 2018 definitief niet meer gebruikt worden in brood en bakkerswaren in de Europese Unie. Sorbinezuur (E200) en kaliumsorbaat (E202) mogen nog wel gebruikt worden in brood, broodjes en banketbakkerswaren.

Lees verder »
Markt en Ondernemerschap

Nieuw: AVG-regelhulp voor organisaties

De Autoriteit Persoonsgegevens biedt organisaties een nieuw praktisch hulpmiddel om zich voor te bereiden op de AVG: de AVG-regelhulp. Door de 10 stappen van de digitale regelhulp te doorlopen, krijgen organisaties een advies op maat. Bijvoorbeeld wat zij nog kunnen doen om zich goed voor te bereiden op verzoeken van personen die hun rechten willen uitoefenen.

Lees verder »
Arbeid en Arbeidsomstandigheden

AVV verklaring cao Bakkersbedrijf

Vrijdag 23 februari jongstleden heeft het Ministerie van SZW de cao voor het Bakkersbedrijf Algemeen Verbindend verklaard. Deze week zal deze verklaring in de Staatscourant worden gepubliceerd.

Lees verder »
Leden nieuws

Korte samenvatting Bestuursvergadering NVB februari 2018

Tijdens de eerste bestuursvergadering van het nieuwe jaar heeft het bestuur het proces van de cao onderhandelingen geëvalueerd. In het bijzonder is gekeken naar de maatregelen die genomen moesten worden naar aanleiding van de acties van het FNV. De acties en maatregelen zijn door het bestuur als succesvol beoordeeld.

Lees verder »