FNLI Flitsen en oproep
Afgelopen periode heeft FNLI de volgende nieuwsberichten uitgebracht.
Afgelopen periode heeft FNLI de volgende nieuwsberichten uitgebracht.
Rapport van de Commissie Sorgdrager – onderzoek fipronil in eieren FNLI heeft in Flits 33 de aanbevelingen en invulling uit het rapport gebundeld in 4 hoofdelementen, en waar mogelijk voorzien van
op 13 september organiseert NVB een interactieve workshop over de kwaliteit van productinformatie, met tips & tricks voor uitwisseling van data.
NVB vindt het van belang om specifieke Nederlandse broodsoorten eenduidig te definiëren, voor optimale transparantie richting de consument.
Graag attenderen wij u in deze nieuwsbrief op een aantal FNLI Flitsen.
1e rapport over de voedselveiligheid in Nederland, de Staat van voedselveiligheid, door de NVWA. Zie ook beschouwing van FNLI in Flits 24. Edith van Peijkennis@nedverbak.nl
FCM Online, een nieuwe database met webapplicatie voor informatie uitwisseling over voedselcontactmaterialen, organiseert op 10 juli en 11 september demonstratiesessies voor bakkerijen. U wordt van harte uitgenodigd om kennis te nemen van de voordelen die FCM Online brengt.
Binnen het kader van herformulering van levensmiddelen heeft NVB een voorstel ingediend voor verlaging van het zoutgehalte in drie soorten hartige broodjes. De ketenafspraak is door de stuurgroep Akkoord Verbetering Productsamenstelling akkoord bevonden. Het gaat om worstenbroodjes, saucijzenbroodjes en kaasbroodjes.
Droge rode handen met scheurtjes en jeuk, veel bakkers hebben last van bakkerseczeem. Dit is een vervelende kwaal als je met je handen moet werken en vaak je handen moet wassen. Wat veel mensen niet weten is, dat je veel kunt voorkomen door regelmatig je handen goed in te vetten. Als de huid intact is, dan kunnen de irriterende stoffen hun werk namelijk minder goed doen en voorkom je klachten.
Voedsel in Nederland is in het algemeen veilig. Dit is mede te danken aan het stelsel van wetgeving, naleving door bedrijven en het toezicht door de NVWA. Tegelijkertijd neemt het aantal signalen over voedselfraude toe en kunnen door nieuwe ontwikkelingen zoals het hergebruiken van producten ook weer nieuwe risico’s voor de voedselveiligheid ontstaan. Dit rapporteert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in haar 1e rapport over de voedselveiligheid in Nederland, de Staat van voedselveiligheid.
De vitaliteitsregeling raakt steeds meer ingeburgerd in de bakkerijsector. Er is met name groei bij de werknemers die net 60 jaar zijn geworden.
De Helpdesk Vitaliteitsregeling merkt de toegenomen belangstelling voor deze regeling en krijgt dagelijks vragen over de regeling van werkgevers, werknemers en administratiekantoren.
Er komt een nieuwe subsidieregeling voor huishoudens en bedrijven die zelf duurzame elektriciteit opwekken. De nieuwe regeling richt zich behalve zonne-energie ook op andere hernieuwbare energiebronnen, zoals windenergie. Het uitgangspunt bij de nieuwe regeling is een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer zeven jaar. Dat schrijft minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat in een brief aan de Tweede Kamer.