Personeel gezocht
De economie draait op volle toeren. Het aantal vaste werkplekken nam in 2017 toe en het aantal flexcontracten daalt. Toch ontstaat er ook her en der krapte.
De economie draait op volle toeren. Het aantal vaste werkplekken nam in 2017 toe en het aantal flexcontracten daalt. Toch ontstaat er ook her en der krapte.
Graag attenderen wij u in deze nieuwsbrief op een aantal FNLI Flitsen. De volgende FNLI Flitsen kunt u op het ledengedeelte van de NVB website vinden:
In opdracht van de NVB gaat NBC de tiende landelijke zoutmonitoring in brood uitvoeren. Naast grootbrood zal dit jaar ook een groot deel kleinbrood meegenomen worden in de zoutmonitoring. Door toename van de NVB-leden zien we meer verscheidenheid in het broodassortiment. Daarnaast vallen vanaf oktober 2018 meerdere dagelijks gegeten broodsoorten onder de zoutnorm zoals geformuleerd in het Warenwetbesluit (breekbrood, pita’s, focaccia’s, stokbrood etc.).
Bereken in een handomdraai de hoogte van de transitievergoeding met de speciale rekentool van AWVN. De rekentool is gratis te gebruiken.
De arbeidsmarkt is zich aan het verkrappen. Ook de bakkerijsector maakt dit in steeds sterkere mate mee. Daarom is het van groot belang om te weten wat de markt in het algemeen doet qua functiebeloningen en ook wat er in de sector per functie wordt verloond.
Het bakkersbedrijf kent een eigen bedrijfstakpensioenfonds. Dit BPF Bakkerbedrijf hoort, met een kapitaal van rond de 4 miljard euro, tot de middelgrote bedrijfstakpensioenfondsen in Nederland
In april 2018 is de EU campagne ‘Brood. Goed verhaal’ gestart. Deze campagne, die over de periode 2018-2020 loopt, heeft tot doel om de broodconsumptie in Nederland en België qua volume te stabiliseren. Dit zal plaatsvinden door vooral te focussen op de positieve elementen van brood.
In de aprilvergadering van het bestuur is uitgebreid stilgestaan bij de stand van zaken m.b.t. de gesprekken rond het sectorhuis. Tevens is ruim aandacht gegeven aan de voorbereiding van de inhoud van de ALV van 15 mei aanstaande.
De eerste fase van de gesprekscyclus over het te vormen Brood en Banket huis heeft inmiddels een tussenrapport opgeleverd. Dat rapport is in de besturen van de drie brancheorganisaties besproken.
Wij Nederlanders eten steeds minder brood. Dat moet veranderen en daarom wordt er campagne gevoerd. Een ode aan het brood in Koffietijd van RtL4. Peter Bienefelt, Meester Boulanger en wereldkampioen brood bakken maakt zuurdesem en focaccia in onze keuken.
Graag attenderen wij u in deze nieuwsbrief op een aantal FNLI Flitsen. De volgende FNLI Flitsen kunt u op het ledengedeelte van de NVB website vinden :
Edith van Peij
kennis@nedverbak.nl