![](https://www.nedverbak.nl/uploads/2019/04/nvblogo2010.jpg)
Interessante publicatie
Wij hebben voor u weer een intgeressante publicatie gevonden. Het document is via de leden login van onze website te downloaden.
- RIVM contaminanten inname bij eten volgens ‘schijf van vijf’ 2017
Wij hebben voor u weer een intgeressante publicatie gevonden. Het document is via de leden login van onze website te downloaden.
In opdracht van het NVB Bestuur heeft NBC de negende landelijke zoutmonitoring in brood uitgevoerd. Er zijn 512 broden bemonsterd bij ambachtelijke bakkers, industriële bakkerijen als bij retailbedrijven. Het onderzoek heeft plaatsgevonden in de periode van juni tot en met november 2017.
De Europese Commissie (EC) heeft eind november 2017 Verordening (EU) 2017/2158 tot vaststelling van risicobeperkende maatregelen en referentieniveaus voor de reductie van de acrylamidegehalten in levensmiddelen gepubliceerd. De EC heeft de Verordening opgesteld op basis van de conclusies van de Europese voedselveiligheid autoriteit (EFSA) met betrekking tot de kankerverwekkende eigenschappen van acrylamide.
Kom naar de bijeenkomst ‘Fit en veilig werken in de nacht’ en win een VIP arrangement voor 10 personen bij een thuiswedstrijd van FC Utrecht`. Nachtwerk hoort bij de bakkerijsector. Dat dat gezondheidsrisico’s met zich mee kan brengen is wel bekend. Nachtwerkers hebben bijvoorbeeld een hoger risico op diabetes en hart- en vaatziekten.
Voor veel middelgrote bedrijven geldt een energiebesparingsverplichting (artikel 2.15 Activiteitenbesluit). Om het voor bedrijven helderder te maken welke maatregelen zij moeten treffen zijn in nauw overleg tussen overheid en bedrijfsleven erkende maatregelenlijsten opgesteld.
De Belastingdienst verstuurt rond eind november de jaarlijkse beschikking gedifferentieerde premie Werkhervattingskas aan werkgevers. Controleer deze beschikking goed!
Het Economic Bulletin Q2 van 2017 van Fooddrink Europe geeft u veel belangrijke inzichten in de Europese voedingsmiddelenindustrie. U kun via onze site het gehele rapport downloaden.
Op 23 oktober 2017 hebben werkgeversorganisaties NVB/NBOV en de werknemersorganisatie CNV Vakmensen overeenstemming bereikt over een nieuwe cao Bakkersbedrijf. De nieuwe cao-tekst, inclusief alle functie-uurloontabellen, is inmiddels gereed en te vinden op onze website. De cao is op maandag 20 november 2017 aangemeld bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).
Na lang onderhandelen hebben we eind oktober kunnen melden dat de nieuwe cao voor het Bakkersbedrijf een feit is. Samen met CNV Vakmensen en NBOV heeft de onderhandelingsdelegatie van de NVB een cao tot stand gebracht waarin op een aantal onderdelen mooie stappen naar de toekomst worden gemaakt. Zowel voor werknemers als voor werkgevers. Op korte termijn zal de nieuwe cao naar het Ministerie van SZW gestuurd worden voor de AVV verklaring.
Graag attenderen wij u in deze nieuwsbrief op een aantal FNLI Flitsen. De volgende FNLI Flitsen kunt u op het ledengedeelte van de NVB website vinden:
Wij hebben voor u weer een aantal intgeressante publicaties gevonden. De documenten zijn via de leden login van onze website te downloaden.
In de NVB nieuwsbrief van september informeerde we u over het interpretatiedocument (Informatieblad 85) van de NVWA met betrekking tot Verordening (EG) nr. 2073/2005 inzake microbiologische criteria voor levensmiddelen. Als aanvullend hulpmiddel is door FNLI de handleiding beheersing Listeria monocytogenes in de voedingsmiddelenindustrie opgesteld.