Nieuws

Product en Proces

Training Toppraktijk een succes

Elf deelnemers hebben vier dagen de training Toppraktijk van de Nationale Bakkerij Academie gevolgd. Een training waarin kennis, bewustwording en keuzes maken in het bakproces centraal staan. “Ik heb het geleerde meteen uitgeprobeerd in ons bedrijf”, Rik van Amersfoort ( Bakkersland Hedel BV).

Lees verder »
Arbeid en Arbeidsomstandigheden

bijeenkomsten voor de vitaliteitsregeling

Sinds vorig jaar kan elke werknemer van 60 jaar en ouder meedoen met de vitaliteitsregeling. Om makkelijker het pensioen te kunnen halen gaan werknemers 80% werken, ontvangen zij 90% salaris en bouwen 100% pensioen op.

Lees verder »
Markt en Ondernemerschap

Aanpassingen in marktvoorwaarden verzekeringsmarkt voedingsindustrie

Via deze weg informeren wij u over de ontwikkelingen op het gebied van brand in de voedingsindustrie. In de afgelopen jaren is de industrie met verschillende grote branden en onderbrekingen geconfronteerd. De marktvoorwaarden van de verzekeringsmarkt voor de voedingsindustrie veranderen daardoor aanzienlijk. Als gevolg van de negatieve resultaten in de verzekeringsindustrie hebben verzekeraars de risicocapaciteit verminderd. Andere verzekeraars trekken zich zelfs volledig terug uit de voedingsindustrie.

Lees verder »
Leden nieuws

Deloitte onderzoek supermarkten 2017

Recentelijk is het onderzoek van Deloitte verschenen over de supermarkten in Nederland. Hierin is de consument van Nederland gevraagd naar haar beleving van de NL supermarktketens in Nederland. Hierbij werd gekeken naar externe factoren die de keuze voor een supermarkt beïnvloeden (parkeren, ligging etc) en interne factoren (assortiment, versheid, kwaliteit, personeel etc). Een rapport dat zeker het bestuderen waard is. 

Lees verder »
Leden nieuws

Is nudgen naar volkorenbrood mogelijk?

Onder deze titel is er eerder in septmber 2017 een interessant artikel verschenen in het Voeding.nu (het vaktijdschrift over voedsel, voeding en gezondheid). In dit tijdschrift zijn de uitkomsten van een studie naar nudging in relatie tot (onder meer) volkorenbrood in het supermarkt broodschap.

Lees verder »
Leden nieuws

Uitkomsten Arbeidsmarkt enquête AWVN 2017

In het blad Werkgeven van de AWVN van september 2017 zijn de uitkomsten van de leden enquête gepubliceerd over de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De uitkomsten waren dat de tekorten van personeel breder zijn dan alleen maar het technische gedeelte.

Lees verder »
Markt en Ondernemerschap

Uitnondiging ALV NVB november 2017

Dinsdag 14 november zal de Najaars Algemene Ledenvergadering van de NVB worden gehouden. Naast de reguliere bestuurlijke zaken en financiële onderdelen zullen tijdens deze vergadering de uitkomsten van de NVB Zoutmonitoring 2017 worden gepresenteerd. Tevens zal GfK de marktpresentatie verzorgen over de ontwikkeling van brood in het afgelopen jaar. Hierin zullen ook de uitkomsten van het versrapport 2017 en de ontwikkelingen rond het imago van brood worden meegenomen. Verder zal u ook worden bijgesproken over de ontwikkelingen op het cao vlak.

Dus voldoende reden om op deze ALV aanwezig te zijn. De eerste contactpersonen van de NVB leden hebben reeds een uitnodiging voor deze ALV ontvangen. De uiterste reactietermijn voor aan/afmelding voor de ALV is 1 november 2017.

Wim Kannegieter

Lees verder »
Arbeid en Arbeidsomstandigheden

WAO-gat WGA-gat uitkering

Indien u momenteel een WAO-gat uitkering of WGA-gat uitkering ontvangt van Interpolis/Achmea dan is het mogelijk dat uw uitkering stopt bij de leeftijd van 65 jaar terwijl u nog geen AOW-uitkering ontvangt.

De Stichting Aanvullende Voorziening Arbeidsongeschiktheid Bakkerijsector (SAVAB) is door FNV, CNV Vakmensen, NVB en NBOV opgericht om in het verleden teveel betaalde premie (WAO-gat verzekering) via verschillende manieren aan verzekerde werknemers terug te betalen (bijvoorbeeld door de premie van WGA-gatverzekering Plus te verlagen).

Wordt u binnenkort 65 jaar? 
Heeft u een WAO-gat uitkering of WGA-gat uitkering bij Achmea/Interpolis? Stopt uw uitkering bij 65 jaar?

Lees verder »
Product en Proces

Aanpassing Warenwetbesluit Meel en brood; zoutnorm geldt voor alle broodsoorten

Wageningen 12 september 2017 – Op 1 oktober 2017 zal het Warenwetbesluit Meel en brood op een aantal punten wijzigen. De grootste impact is de wijziging van de definitie van brood. Door deze wijziging zullen vrijwel alle broodsoorten aan de wettelijke zoutnorm van 1,8% zout op drogestof moeten voldoen. Bedrijven hebben tot 1 oktober 2018 de tijd om de nieuwe regels te implementeren.

Lees verder »
Markt en Ondernemerschap

Brood onder de aandacht op Nederland Voedselland

De afgelopen maanden heeft brood veel aandacht gekregen op het dialoogplatform Nederland Voedselland. Het platform wordt gefinancierd door de FNLI en is opgezet om de dialoog met de consument over de voedingsindustrie aan te gaan. Er zijn verschillende artikelen verschenen waaronder interviews met de bakkerij van Hoogvliet, graanexpert Luud Gillissen van de WUR en Peter Weegels van Sonneveld. Binnenkort wordt het thema brood geëvalueerd en kunnen wij u het resultaat van deze inspanning tonen.  Benieuwd naar alle artikelen? Ga dan naar www.nederlandvoedselland.nl

Lees verder »