Nieuws

Arbeid en Arbeidsomstandigheden

Eindbod van Werkgeversorganisaties aan vakbonden per 20 januari 2017

Zoals bekend is de cao in het bakkersbedrijf per 1 oktober 2016 afgelopen. Sindsdien hebben werkgeverspartijen (NBOV en NVB) en vakorganisaties (FNV en CNV) een aantal onderhandelingsrondes gehad. De laatste ronde was op vrijdag 20 januari 2017. Helaas zijn we niet tot overeenstemming gekomen en hebben we een zogenaamd eindbod aan de vakorganisaties voorgelegd. 

Lees verder »
Algemeen

Voorjaars Algemene Ledenvergadering NVB 2017

De Ledenvergaderingen worden door steeds meer leden van de NVB bezocht. Dat is een prima ontwikkeling. Daarom willen wij u graag tijdig op de hoogte stellen van de datum van de komende ALV. De voorjaars ALV van de NVB is gepland op dinsdag 16 mei. Het programma zal rond 14.00 uur starten en zowel een formeel als een informeel deel kennen. Plaats van handeling zal in het midden van het land zijn in een stijlvolle omgeving.

Reserveer deze middag/avond alvast in uw agenda.

Lees verder »
Voeding en Gezondheid

Kunnen ambachtelijke bakkers rekenen?

De uitkomsten van het Consumentenbond onderzoek naar zout in brood in de ambachtelijke bakkerij waren niet goed voor het imago van brood in het algemeen. Te veel ambachtelijke bakkers scoren een zware onvoldoende in dit onderzoek. Deze uitkomsten worden ondersteund door het tweede zoutmonintoringsonderzoek dat de NVB heeft gehouden in het najaar van 2016. 

Lees verder »
Leden nieuws

FNLI Flitsen

Graag attenderen wij u ook in deze nieuwsbrief op een aantal FNLI Flitsen. De volgende FNLI Flitsen kunt  u op het ledengedeelte van de NVB website vinden:

  • Flits 88 – Tarieven NVWA door PwC onderzocht
  • Flits 90 – FNLI zet stappen om reclame gericht op kinderen verder te beperken
  • Flits 92 – Licensed media characters op verpakkingen vervolgstappen
  • Flits 93 – Geactualiseerde FNLI portiegroottelijst, hier  vindt u de lijst.
  • Flits 94 – Geen ontsmettingsmiddelen in voeding
  • Flits 95 – Voedingsapp Voedingscentrum
  • Flits 96 – Actuele ontwikkelingen Energie en Klimaat
  • FNLI Jaarplan 2017 
Lees verder »
Leden nieuws

Interessante publicaties

  • Gezonde Voeding – Hard op weg naar eten op maat, Rabobank Food & Agribusiness Research december 2016
  • Voedselintegriteit vanuit technologisch perspectief, door Prof. T. van Boekel in Waar&wet dec 2016
  • Cereal Science Events Calendar-December 2016
Lees verder »
Leden nieuws

Pilot inzake duurzaamheid in de graanketen goed verlopen

NVB heeft – met drie leden – geparticipeerd in een pilot inzake duurzaamheid in de graanketen. De pilot is goed verlopen. De respons vanuit de deelnemende bakkerijen was goed. Een eerste bevinding is dat vragen over duurzaamheid in de graanketen voor het totale beeld het beste gesteld kunnen worden over graan, in plaats van over één enkel product (bijvoorbeeld volkorenbrood). 

Lees verder »
Markt en Ondernemerschap

Warenwetbesluit Meel en brood

Het Warenwetbesluit Meel en brood zal per juli 2017 wijzigen, om onder meer te regelen dat de zoutnorm van toepassing wordt op al het brood dat (vrijwel) dagelijks geconsumeerd wordt als onderdeel van de basis voeding. Het wijzigingsvoorstel ligt op dit moment nog voor bij de Europese Unie voor notificatie.

Lees verder »
Leden nieuws

Premieoverzicht Bakkerijen 2017

Het premieoverzicht zoals dat jaarlijks door de NVB aan haar leden wordt verstrekt is te vinden in dit artikel op de website. Dit overzicht is tot stand gekomen door een aantal bronnen te raadplegen en met elkaar te combineren. Hierin zijn ook een aantal aanpassingen opgenomen die in de laatste dagen van 2016 definitief zijn geworden.

Lees verder »