Nieuws

Markt en Ondernemerschap

Broodpromotie binnen Europa

Woensdag 13 april organiseren de Europese koepelorganisatie AIBI en Fedima een symposium over de mogelijkheden voor broodpromotie binnen Europa met als titel “What’s new at the bread side? ”. Tijdens het symposium is aandacht voor het promotiebeleid vanuit de Europese Commissie en wordt informatie gedeeld over hoe een subsidieaanvraag voor een promotiecampagne in te dienen.

Lees verder »
Markt en Ondernemerschap

Riskplaza Masterclass

Vanuit de markt is er veel behoefte om meer handvatten en tips te verkrijgen over het gebruik en de voordelen van de Riskplaza database en een eventuele stap naar Riskplaza-audit+. Daarom organiseert Stichting Riskplaza in maart een tweetal masterclasses. Dat zal zijn op donderdag 24 maart. Vorig jaar heeft Riskplaza al eerder deze workshops georganiseerd en is door de deelnemers als zeer waardevol ervaren.

Lees verder »
Product en Proces

Aanvullende module duurzame palmolie

RSPO NEXT is door de RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil) als een vrijwillige ‘add-on’ set principes en criteria gelanceerd. Palmolieproducenten kunnen deze extra en strengere eisen aan onder andere het tegengaan van ontbossing, het beperken van broeikasgasemissies en het beschermen van mensenrechten, bovenop de normale principes en criteria voor duurzame palmolie gebruiken. Afnemers van palmolie die willen inkopen op basis van de NEXT criteria, kunnen credits voor NEXT-gecertificeerde palmolie inkopen. Het systeem en de regels hieromtrent worden momenteel verder ingevuld.

Nynke Leonards
kennis@nedverbak.nl

Lees verder »
Leden nieuws

FNL Flitsen

Graag attenderen wij u ook in deze nieuwsbrief op een aantal FNLI Flitsen. De volgende FNLI Flitsen kunt u op het ledengedeelte van de NVB website vinden:

  • Flits 8 – Update leveranciersbrief Albert Heijn Borgen kwaliteit van productdata 
  • Flits 9 – TU Delft organiseert ronde tafel over reststromen maart 2016 
  • FNLI: Presentatie meten food waste 
  • Flits 10 – FNLI video-terugblik op 2015
  • Food Drink Europe Quarterly News – februari 2016
Lees verder »
Leden nieuws

FNLI Flitsen

Graag attenderen wij u ook in deze nieuwsbrief op een aantal FNLI Flitsen. De volgende FNLI Flitsen kunt u op het ledengedeelte van de NVB website vinden:

  • Flits 96 – Terugblik op FNLI Bestuursvergadering 11 december 2015
  • Flits 2 – FNLI handreiking wetgeving nieuwe voedingsmiddelen 
  • Flits 3 – FNLI-reactie op berichtgeving reclame gericht op kinderen
  • Flits 4 – FNLI-standpunt TTIP en het belang voor de levensmiddelenindustriekaart

Nynke Leonards
kennis@nedverbak.nl

Lees verder »
Leden nieuws

Britse retailkoepel vraagt om verplichte suikerreductie van 50%

De Britsche koepelorganisatie van supermarkten (BRC) pleit voor strengere en wettelijk verplichte maatregelen voor suikerreductie. Gesteld wordt dat zij imagoschade lijden door de toenemende protesten tegen suikerrijk eten. De BRC steunt niet langer de zelfregulering om de suikerconsumptie te beperken. De BRC sluit zich aan bij het voorstel om 50% suikerreductie door te voeren in producten als gebak, koekjes, ontbijtgranen, zuivel, toetjes, snoep, chocoladerepen en frisdrank. De uitdaging om stapsgewijs te komen tot lekkere producten, leggen zij bij de fabrikanten neer. Zodra meer bekend wordt over deze ontwikkelingen informeren wij u hierover.

Lees verder »
Leden nieuws

Update Akkoord Verbetering Productsamenstelling

Minister Schippers heeft de Tweede Kamer geïnformeerd  over het Akkoord Verbetering Productsamenstelling. Met het akkoord is overeengekomen dat in 2020 het makkelijk moet zijn om dagelijks maximaal 6 gram zout en maximaal 10 energieprocent verzadigd vet en minder calorieën te consumeren. 

Lees verder »
Leden nieuws

Natriumgehaltes in NEVO aangepast

NVB heeft het RIVM gevraagd de natriumgehaltes in brood aan te passen in het Nederlands Voedingsstoffenbestand (NEVO). Gehaltes afkomstig uit de zesde landelijke steekproef zout in brood zijn overlegt. Het RIVM heeft bevestigd de natriumgehaltes (8 tot 12% reductie ten opzichte van huidig vermelde gegevens) aan te passen voor bruinbrood, volkorenbrood, meergranenbrood en witte bollen.

Nynke Leonards
kennis@nedverbak.nl

Lees verder »