Nieuws

Arbeid en Arbeidsomstandigheden

Veranderingen `ontslag op staande voet´

Ontslag op staande voet houdt in dat een arbeidsovereenkomst met onmiddellijke ingang wordt opgezegd vanwege een dringende reden. Daarvoor is geen toestemming van het UWV vereist. Ook hoeft geen opzegtermijn in acht te worden genomen.

Lees verder »
Arbeid en Arbeidsomstandigheden

Aanpassingen in het Pensioen van werknemers

Per 1-1-2016 zullen een aantal zaken in het pensioen van werknemers veranderen. Het BPF van het Bakkersbedrijf is hierover een communicatietraject gestart met de werknemers in de branche. Voor zover u e.e.a. nog niet heeft gevolgd, staat  hieronder het betreffende bericht dat het bestuur van het BPF Bakkersbedrijf in haar laatste nieuwsbrief heeft vermeld.

Lees verder »
Leden nieuws

NVB-VBZ Handreiking Asbest voor Bakkerijen en Zoetwaren bedrijven

De handreiking met bovenstaande titel is begin deze maand vanuit de NVB verstuurd naar de 1ste contactpersonen van de leden. Op het leden gedeelte van de NVB website is deze handreiking te downloaden. De handreiking Asbest is in nauw contact met het Ministerie van SZW, de FNV en NVB/VBZ samengesteld naar aanleiding van een uitzending op TV waarin dit onder de aandacht werd gebracht.

Lees verder »
Leden nieuws

Premie overzicht werkgevers 2016

In dit artikel treft u het traditionele overzicht van de NVB aan met betrekking tot de nieuwe premies van onder andere Werkhervattingskas, WAO/WIA basispremie en sectorpremie aan zoals deze in het nieuwe jaar gaan gelden.

Lees verder »
Arbeid en Arbeidsomstandigheden

Tekst nieuwe CAO Bakkersbedrijf

De cao-partijen NVB, NBOV, FNV en CNV Vakmensen hebben op 16 december 2015 overeenstemming bereikt over de cao-tekst. Op maandag 21 december 2015 wordt een besluit genomen over het wel of niet schrappen van artikel 18.8 lid c en Bijlage G4.

Lees verder »
Voeding en Gezondheid

Hoe zit het met zout in brood?

De Nederlandse Bakkerijsector vindt het van belang om een betrouwbaar en onafhankelijk beeld te hebben van het daadwerkelijke zoutgehalte in de meest gegeten Nederlandse broodsoorten. Zowel op wetgevingsgebied als binnen de sector zijn de afgelopen jaren flinke stappen gezet om het zoutgehalte in brood te verlagen.

Lees verder »

FNLI Flitsen

FNLI Flitsen
Graag attenderen wij u ook in deze nieuwsbrief op een aantal FNLI Flitsen. De volgende FNLI Flitsen kunt u op het ledengedeelte van de NVB website vinden:

  • Flits 88 – Reactie FNLI op Richtlijnen goede voeding 2015
  • Flits 89 – Europese wetgeving nieuwe voedingsmiddelen eindelijk gereed 
  • Flits 91 – Ruimte voor nieuwe projecten voedselverspilling en reststromen binnen PPS CARVE
  • Nieuwsbrief 13 – FNLI neemt uitnodiging kabinet voor dialoog over voedselbeleid graag aan
  • FNLInfocus 5 – Europees voorstel Maximale Residu Limieten chloraat
Lees verder »
Leden nieuws

Wordt de consument misleid? – FNLI discussiemiddag

FNLI heeft eind oktober een bijeenkomst georganiseerd over vertrouwen, integriteit en transparantie in het kader van eerlijke communicatie. Aan de hand van een tiental fictieve voorbeelden is gediscussieerd over producten, of uitingen en bewerkingen gerelateerd aan dat product, welke voldoen aan de wet, maar waarbij de vraag werd gesteld of de wet afdoende is. 

Lees verder »
Leden nieuws

EU beleid verpakkingen, organisch afval en voedselverspilling herzien

De Europese Commissie werkt aan een nieuw Circular Economy Package, met daarin onder andere regelgeving en beleid ten aanzien van verpakkingen, organisch afval en voedselverspilling . Dit pakket wordt op 2 december a.s. gepubliceerd, waarna de Raad in de eerste helft van 2016 het pakket bespreekt. Onderdelen van het pakket zijn uitgelekt, te weten de voorstellen voor wijziging van de richtlijnen omtrent afval en verpakkingen. Een aantal opvallende zaken: 

Lees verder »
Leden nieuws

Terugblik NVB seminar Imago en Transparantie

Op dinsdag 10 november jl. vond het NVB seminar Imago en Transparantie plaats. Drie sprekers belichtte dit thema vanuit verschillende invalshoeken. Professor Tiny van Boekel benadrukte dat door alle negatieve verhalen over brood het gevaar bestaat dat het kind met het badwater wordt weggegooid. “Brood voorziet als basisvoedingsmiddel de mens met voedingsvezels, mineralen, energie en eiwitten. Wat in het kader van transparantie beter kan is om meer openheid in de keten te creëren en betrokkenheid en samenwerking te vergroten binnen de gehele bakkerijsector”, aldus van Boekel.

Lees verder »