Interessante ontwikkelingen wet- en regelgeving
2024 Via het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) ontvangen we o.a. nieuws in wet- en regelgeving op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid. NBC put hierbij uit bronnen zoals SDU Waar
2024 Via het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) ontvangen we o.a. nieuws in wet- en regelgeving op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid. NBC put hierbij uit bronnen zoals SDU Waar
Wegens grote animo 1 nieuwe datum toegevoegd. LET OP: nog beperkt beschikbaar. Aanmelden op basis van beschikbaarheid, op volgorde van aanmelding. Afgelopen december heeft het ministerie van VWS nieuw beleid
In de Gezondheidsenquête worden sinds 2014 vragen over voeding gesteld. In de jaren 2014 tot en met 2022 waren acht vragen in de enquête opgenomen om de consumptie van groente,
Inmiddels zijn we weer een fase verder in het opzienbarende project Bakkerszout 2.0. Fase 3 staat in het teken van de selectie van de beste nieuwe bakkerszoutsamenstelling, die voldoet aan
In de NVB bestuursvergadering van maart heeft Frank Janssen van het NBC een presentatie gehouden over de communicatieplannen inzake brood voor 2024-2025. Qua lijn en tone of voice wordt de
De eerste nieuwsbrief van 2024 is eerder deze maand gepubliceerd. Daarin alle trends en ontwikkelingen op het gebied van brood, banket en gebak. De integrale nieuwsbrief is te vinden op
Vanaf 10 september 2024 wordt de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) opnieuw opengesteld. In dit nieuwsbericht lees je hierover meer informatie. De SDE++ is de belangrijkste regeling waarmee de
FNLI heeft afgelopen 5 maart een webinar gegeven over cybersecurity. Wat kan én moet jouw organisatie doen om goed voorbereid te zijn op de eisen die de nieuwe Europese richtlijn
Werkgevers zijn verplicht om vanaf 1 juli 2024 alle kilometers die medewerkers afleggen voor zakelijk en woon-werkverkeer aan te leveren in een ‘CO2-registratie’ bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Uiterlijk op
Er is consumentenonderzoek gedaan naar ultrabewerkte voeding. Het blijkt dat consumenten brood niet direct zien als ultrabewerkt. Op brood.net is een artikel over dit onderzoek geplaatst. (Ultra)bewerkt voedsel: inzicht in
Eerder informeerden wij al over wijziging in gebruik van de benaming ‘chocolade’ of ‘choco’. Intussen is duidelijk geworden dat de overgangstermijn verlengd is van 1 januari 2024 tot 1 augustus
Zoals bekend zal per 1-1-2025 een aparte CAO komen voor de Industriële Bakkerij. Hierdoor kunnen we als NVB, in overleg met de vakbonden, zelfstandig een CAO gaan opzetten. Hierbij een