Nieuws

Leden nieuws

Workshop Wet Werk en Zekerheid

Vrijdag 17 april heeft de NVB een bijeenkomst georganiseerd in het kader van de eerste praktijkervaringen met de Wet Werk en Zekerheid. Het bleek dat dit onderwerp op warme belangstelling bij de leden kon rekenen. Ruim 30 mensen hadden zich voor deze bijeenkomst ingeschreven. Het instructie locaal van het NBC in Wageningen zat dan ook goed vol toen Janthony Wielink zijn presentatie begon. 

Lees verder »
Leden nieuws

Stand van zaken onderhandelingen nieuwe cao

Per 1 april 2015 is de laatste cao beëindigd. Doordat géén van de partijen (NVB, NBOV, CNV Vakmensen en FNV) deze cao heeft opgezegd, loopt de werkingssfeer ervan nog gewoon door. Dit houdt concreet in dat alle bepalingen in de cao nog gewoon uitgevoerd dienen te worden c.q. van toepassing zijn. 

Lees verder »
Markt en Ondernemerschap

`NVWA verhevigt strijd tegen `rotte appels´ in voedselketen

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) verhevigt de strijd tegen ‘rotte appels’ in de voedselketen. Dat maakte inspecteur-generaal Harry Paul bekend tijdens het Food Event 2015 in Den Bosch. Verder brak hij een lans voor de openbaarmaking van inspectiegegevens en kondigde hij aan dat de voedingsindustrie meer onaangekondigde inspecties wachten.

Lees verder »
Leden nieuws

Kort verslag bestuursvergadering april 2015

Tijdens de april vergadering heeft het NVB bestuur het besluit genomen om de aanvraag tot lidmaatschap van Europastry Benelux B.V. te honoreren. Met ingang van direct is dit bedrijf, dat gevestigd is op een gloednieuwe locatie aan de Coulissenweg in Oldenzaald, dus lid van de NVB.

Lees verder »
Leden nieuws

FoodDrinkEurope info Q4 2014

In dit artikel op de website treft u relevante informatie aan over ontwikkelingen op Europees niveau t.a.v. productie en voedselprijzen in Europa over het 4e kwartaal van 2014.

Lees verder »

Symposium Het Verhaal van Bijzondere Granen

De tijd dat brood alleen wordt gemaakt van tarwe ligt ver achter ons. Graansoorten die we bijna waren vergeten, zijn hip en modern en vinden gretig aftrek. De consument is op zoek naar bijzondere nieuwe producten die passen bij zijn leefstijl en omgeving.

Lees verder »
Leden nieuws

FNLI Flitsen

Graag attenderen wij u ook in deze nieuwsbrief op een aantal FNLI Flitsen. De volgende FNLI Flitsen kunt u op het ledengedeelte van de NVB website vinden.

Lees verder »
Leden nieuws

AIBI – Information for Members

AIBI informeert in haar Information for Members nr. 1  over de AIBI Bread Quality Award. Daarnaast delen wij graag met u de tussentijdse presentatie van van het FLOURplus-project . Bekijk het document.

Lees verder »
Leden nieuws

Innovatievouchers voor 40 kleine onderzoeksvragen

MKB-ondernemers uit de agrifoodsector kunnen gebruik maken van innovatievouchers. Met de vouchers kunt u antwoord krijgen op kleine kennisvragen. Daarbij hoeft u, onder bepaalde voorwaarden, slechts de helft van de onderzoekskosten te betalen. De vouchers zijn in te zetten bij de DLO onderzoeksinstituten van Wageningen UR. In dit artikel vindt u het persbericht voor meer informatie. Contact over de innovatievouchers loopt via het MKB-loket (088-585 2206, mkbloket@tki-agrifood.nl, www.tki-agrifood.nl/mkb-loket).

Lees verder »
Markt en Ondernemerschap

Europese Commissie over herkomstetikettering

De Europese Commissie heeft nota genomen van het verzoek van het Europese Parlement voor verplichting van de herkomstetikettering en ziet het als plicht, onder het huidige economische klimaat, om een zorgvuldig onderbouwde beslissing te nemen over dit onderwerp. Om die reden zijn haalbaarheidsstudies in opdracht van de Commissie uitgevoerd. De studies tonen aan dat invoering van verplichte herkomstetikettering kostbaar en belastend is voor het bedrijfsleven en de controlerende instanties. Om die reden is de Commissie er niet van overtuigd dat verplichte herkomstetikettering wenselijk is. De daadwerkelijke discussie over herkomstetikettering moet nog plaatsvinden. Deze uitspraak kan als positief worden beschouwd voor brood, omdat brood voor meer dan 50% uit één grondstof bestaat.

Lees verder »
Leden nieuws

Nieuwe aanvullende module op de Hygiënecode

Sinds eind februari is er een aanvullende module op de Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij gepubliceerd; deze module is officieel goedgekeurd door het ministerie van VWS. In de module zijn eisen opgenomen die gelden voor bedrijven die vallen onder de categorie ‘industrie’ en werken met de Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij. Bedrijven die meer dan 50% van hun producten leveren aan derden of een erkenning hebben voor de verwerking van (producten met) rauwe ingrediënten van dierlijke oorsprong. 

Lees verder »
Leden nieuws

Scan Wet Werk en Zekerheid

MKBasis is een speciaal arrangement van werkgeversvereniging AWVN voor leden met minder dan 150 medewerkers. Ter introductie biedt MKBasis de Wwz-scan aan. Dit aanbod is geldig tot 1 juli 2015. 

Lees verder »