Monitoring naleving reclameregels

Vanaf 1 juli 2015 geldt de herziene Reclamecode voor Voedingsmiddelen . De FNLI heeft met het Ministerie van VWS afgesproken jaarlijks te rapporteren over de naleving van de Reclamecode voor Voedingsmiddelen door levensmiddelenfabrikanten. Om die reden worden in de maand augustus alle reclame-uitingen van bedrijven door een externe partij bekeken op compliance met de regels. 

Bestuursvergadering NVB augustus 2015

In de eerste bestuursvergadering na de zomervakantie is uitgebreid gesproken met de vertegenwoordigers van de NVB in het bestuur van het BPF Bakkersbedrijf. Het bestuur is door de vertegenwoordigers van de NVB op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen en veranderingen in het pensioenland. Ook is verslag gedaan van de maatregelen die zijn genomen naar aanleiding van de contactbespreking tussen bestuur en pensioenbestuurders eerder dit jaar. 

Hoe zit het nu echt met Gluten?

Dé echte waarheid over gluten Door redactie VROUW

Was het assortiment aan glutenvrije producten jaren geleden nog schaars, anno 2015 is het bijna verdriedubbeld. De reden? Gluten zouden slecht zijn voor onze gezondheid. Maar is dat wel zo? VROUW.nl vroeg voedingswetenschappers Astrid Postma-Smeets en Marijke Berkenpas, en VROUW voedingsdeskundige Carina Noordervliet: hoe zit het nu echt met gluten?