Op 21 november organiseren NVB en Nebafa een digitale informatiesessie over de Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV) voor de bakkerij. De NAPV is dit jaar van start gegaan. Het is een onderdeel van het Nationaal Preventieakkoord. En heeft als doel dat fabrikanten de samenstelling van bewerkte producten verbeteren. Het gaat dan om minder zout, minder suiker en/of minder verzadigd vet in bewerkte producten en meer volkorenproducten.
Doelstelling overheid
Met de criteria van de nieuwe aanpak moedigt de overheid het bedrijfsleven aan om in stappen te werken aan een verbeterde samenstelling van bewerkte producten. Het doel is dat in 2030 per productgroep 50% van de producten tot de beste categorie behoort en maximaal 10% tot de slechtste qua hoeveelheid voedingsstoffen.
Vragen
Wat zijn deze criteria? Welke bakkerijproducten behoren tot welke categorie? Welke grenswaarden worden gehanteerd en waarom? Is het verplicht? Wordt er gecontroleerd? Hoe verhoudt deze aanpak zich tot Nutri-Score? Om al deze vragen en meer te beantwoorden organiseren NVB en Nebafa een digitale informatiesessie over de NAPV. Daarnaast is er gelegenheid om onderling van gedachten te wisselen en ervaringen te delen.
Productcategorieën
De nieuwe criteria voor productverbetering staan beschreven in een uitgebreid RIVM rapport. Tijdens de sessie behandelen we de belangrijkste aspecten voor de productcategorieën brood, hartige snacks en banket.
Details
- Wanneer: 21 november
- Tijd: 15.00 – 16.30 uur
- Voor wie: Kwaliteitsmedewerkers, R&D, Productontwikkeling
- Waar: Digitaal via Teams – link volgt na aanmelding
- Aanmelden: secretariaat@nedverbak.nl
Edith van Peij