Het Platform Productverbetering is gelanceerd. Daarnaast heeft de staatssecretaris van Jeugd, Preventie en Sport, Vincent Karremans, bedrijven aangeschreven met een oproep om mee te doen (klik hier voor de brief). Hij vraagt ons om productverbetering hoge prioriteit te geven.
Op de website van het Platform Productverbetering is alle benodigde informatie over de NAPV op één plek te vinden. Ook worden er inspirerende voorbeelden gedeeld, met Bakkerszout 2.0 als eerste praktijkvoorbeeld. Verder kun je op de website een stappenplan voor productverbetering en een rekentool vinden. Met de rekentool kun je de NAPV-treden van je producten berekenen.
Naast het project Bakkerszout 2.0 heeft de NVB met de banketleden een tweede project opgestart om proactief aan de slag te gaan met de NAPV. Via een pilot met vier grote producenten inventariseren we eerst de kansen en uitdagingen. Vervolgens werken we met alle banketleden toe naar concrete doelstellingen voor het verminderen van suiker en/of verzadigd vet en het verkleinen van porties.
Lotje van de Poll
Kennis@nedverbak.nl