Kenmerkend voor onze sector en inherent aan de bedrijfstak, is het werken in onregelmatige diensten. Deze onregelmatige diensten hebben een grote impact op het interne ritme, de biologische klok. Het verstoren van de natuurlijke biologische ritmes van slapen, eten en actief zijn, kan leiden tot klachten als vermoeidheid, verminderde concentratie, maar ook maag- en darmklachten. In het ergste geval kan dit leiden tot slaapstoornissen, overgewicht, diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Bewustwording en inzicht zorgen er vaak voor dat deze gevolgen in de hand gehouden kunnen worden.
Om de medewerkers in de bakkerijsector gezond en vitaal te houden is er afgelopen jaar bij Dutch Bakery een pilot Nachtwerk gestart in samenwerking met 2424FIT. Zie hieronder de infographic met de resultaten:
Dit jaar willen we deze pilot graag uitbreiden naar meerdere ambachtelijke- en industriƫle bakkerijen. We zijn hiervoor op zoek naar:
- Ambachtelijke bakkerijen die 1-20 medewerkers hebben die frequent na 02:00 uur werken (uitbreiden is in overleg met de uitvoerende partij, op basis van eigen financiering mogelijk);
- Industriƫle bakkerijen die 20 medewerkers hebben die frequent na 02:00 uur werken (uitbreiden is in overleg met de uitvoerende partij, op basis van eigen financiering mogelijk).
Heb je interesse, meld je dan voor 1 maart aan via info@veiligengezond.nl Ook voor aanvullende vragen kan je contact opnemen middels voorgenoemd emailadres.
Elise van Eck
Projectmanager Veilig en Gezond
info@veiligengezond.nl