Uitnodiging symposium ‘Food waste: From Excess To Enough’

Samen Tegen Voedselverspilling nodigt je uit voor het symposium “De transitie van overvloed naar genoeg”, op de campus van Wageningen Universiteit in de verspillingsvrije week (donderdag 12 september).  

Tijdens het symposium worden de nieuwste inzichten op het gebied van voedselverspilling gedeeld en vertellen verschillende organisaties hoe ze concreet gebruik maken van deze inzichten. Het symposium is onderdeel van het NWO project Food waste: From Excess To Enough (FETE), waarin WUR samenwerkt met partners HelloFresh, Iglo, Hak, ACV, Voedingscentrum, Stichting Samen tegen Voedselverspilling, Capgemini, EFMI, Universiteit Groningen, TU Delft. Daarnaast hebben ook Unilever en TooGoodToGo bijgedragen. 

Het symposium focust op de vertaling van kennis naar de praktijk, met keynote speeches van Toine Timmermans (Stichting Samen tegen Voedselverspilling) en Tilman Eichstädt (HelloFresh).  

Interactieve tafelgesprekken bieden een unieke gelegenheid om te verkennen hoe inzichten uit onderzoek en onze toekomstvisie de praktijk kunnen inspireren.   

  • Wil je horen hoe de nieuwste inzichten uit onderzoek in de praktijk gebruikt kunnen worden?  
  • Wil je geïnspireerd worden door innovatieve ideeën?   
  • Wil je in contact komen met anderen die toegewijd zijn aan de vermindering van voedselverspilling?  

Als jouw antwoord ja is, registreer je dan voor het symposium. Laten we samen een stap zetten naar een verspillingsvrije toekomst!

Het programma zal grotendeels in het Engels plaatsvinden, en het is mogelijk het plenaire deel online te volgen. Voor meer informatie over het symposium en om aan te melden: Symposium Reducing Food Waste: The Transition From Excess to Enough – WUR

Edith van Peij
kennis@nedverbak.nl

Stichting samen tegen voedselverspilling