Wanneer we spreken over voedselverspilling in Nederland, wordt vaak naar brood verwezen. Dat is deels terecht en deels onterecht. Binnen het industriële bakkerij productieproces van brood zijn processen maximaal geoptimaliseerd om verspilling zoveel mogelijk te voorkomen. Bij de consument liggen nog veel kansen. Consumenten gooien brood nog steeds te makkelijk weg, daarom is de NVB sinds 2021 stakeholder van de Stichting Samen tegen Voedselverspilling. Samen bereiken we immers meer.
Verspilingsvrije week 2021
Van 7 t/m 13 september vond de verspillingsvrije week 2021 plaats waarbij de verspilling van brood centraal stond. Veel leden van de NVB participeerden aan dit mooie initiatief. Zo kwamen George Verberne en Johan Pater de pilot ‘Goudeerlijk Vers Ingevroren’. Op de website van samen tegen voedselverspilling leest u meer over het initiatief.
Wist u dat supermarkten geen brood weggooien?
Al het brood dat over is uit de supermarkt gaat retour naar de dierenvoederindustrie. Daar vormen ze het brood om tot dierenvoeding. Zo verspillen we geen brood.