De NVB houdt zich bezig met alle aspecten die te maken hebben met de producten uit de bakkerijsector. Voor de aangesloten leden volgt de NVB actief de ontwikkelingen op ondermeer de onderstaande werkgebieden:
– Levensmiddelenwetgeving & Voedselveiligheid
– Voeding en gezondheid
– Verpakkingen en milieu.
Maar ook andere onderdelen van het terrein van Voeding en Gezondheid behoren tot het werkveld van de NVB.
Jaarlijks geeft de NVB opdracht om een Zoutmonitoring te doen naar de ontwikkeling van zout in brood in de Nederlandse Bakkerijbranche. Hiertoe worden industriële en ambachtelijke bakkerijen getest op de hoeveelheid zout in brood. Dit onderzoek wordt verricht naar alle soorten brood zoals die gedefinieerd zijn in het Warenwetbesluit. Deze test wordt operationeel gecoördineerd door het NBC in Wageningen. De resultaten op hoofdlijnen zijn elders op de NVB website te vinden.
Nieuws
Het eten van volkoren granen is gelinkt aan een lager risico op leverziekten
Er is een nieuwe wetenschappelijke publicatie verschenen over de gezondheidseffecten van consumptie van volkorengranen en vezels. Op brood.net staat een samenvatting. De meta-analyse van cohortstudies
13 november 2024
Bakkerszout 2.0 – communicatie update
Er zijn vijf punten benoemd om invulling te geven aan communicatie na de oplevering van het project Bakkerszout 2.0. Lees hierover in de Bakkerszout 2.0 update
15 oktober 2024
Uitnodiging webinar over recalls
Op dinsdag 8 oktober verzorgen Cyriel Ruers en Judith Jansen, advocaten bij Maverick Advocaten N.V., een online training over recalls voor bakkerijen. Er is aandacht
29 augustus 2024